Citiraj:
Autor coconut
Kakva su vaša iskustva sa čipiranjem? Imam Qashqai 1.6dCi (130 ks/320Nm). Na ebayu sam našao nekoliko ponuda za čipiranje s time da se ne radi o čistom člipiranju već o kutiji veličine kutije cigareta koja se kabelima spoji na motor tj. njome se premosti postojeći sistem. Uz nju se dobija i čičak traka kojom se pričvrsti negdje unutar motornog prostora. Praktično je to što je možeš izvaditi u svakom trenutku (npr. tehnički pregled, servis,..), a onda vratiti nazad za par minuta. Na svakoj kutiji postoje DIP prekidači kojima se mogu odabrati 4 režima (eco, sport, optimal,..).
U većini slučajeva, za nekih 60€ se nudi povećanje snage na 165Ks i 400Nm. Ekstremniji slučaj kojeg sam našao je bio 185KS/420Nm za 80€ uz 2g. garancije i mogućnost stavljanja novog softvera u slučaju promjene auta.
Zanimaju me vaša iskustva i da li se isplati čipirati auto? Neki se kunu u manja potrošnju, manje naprezanje motora i manje šaltanja mjenjača zbog većeg momenta.
|
Više manje, sve koje znam su zadovoljni.
Osim jednog frenda koji je čipirao 1.9TDI AUDI A4, kod lika doma garaži, na crno. Uzeo mu 1000kn ja mislim za neko mapiranje, nikad auto više nije bio isti. Em je dimio više, em je potrošnja bila veća, em je imao problema s autom (dijelovi odlazili sve češće itd.)...
Uglavnom, kod mapiranja treba paziti kod koga ideš.