Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.09.2018., 09:53   #38885
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kakva su vaša iskustva sa čipiranjem? Imam Qashqai 1.6dCi (130 ks/320Nm). Na ebayu sam našao nekoliko ponuda za čipiranje s time da se ne radi o čistom člipiranju već o kutiji veličine kutije cigareta koja se kabelima spoji na motor tj. njome se premosti postojeći sistem. Uz nju se dobija i čičak traka kojom se pričvrsti negdje unutar motornog prostora. Praktično je to što je možeš izvaditi u svakom trenutku (npr. tehnički pregled, servis,..), a onda vratiti nazad za par minuta. Na svakoj kutiji postoje DIP prekidači kojima se mogu odabrati 4 režima (eco, sport, optimal,..).

U većini slučajeva, za nekih 60€ se nudi povećanje snage na 165Ks i 400Nm. Ekstremniji slučaj kojeg sam našao je bio 185KS/420Nm za 80€ uz 2g. garancije i mogućnost stavljanja novog softvera u slučaju promjene auta.

Zanimaju me vaša iskustva i da li se isplati čipirati auto? Neki se kunu u manja potrošnju, manje naprezanje motora i manje šaltanja mjenjača zbog većeg momenta.
To ti je u rangu onog pest rejecta. U prijevodu bježi od toga. Kao sto je ekipa rekla, remap i samo remap ako se snaga ne diže za puno. Ako se ide na jače povećanje onda bez valjaka ništa....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote