View Single Post
Staro 21.09.2018., 22:22   #1150
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Ahhh... Infogama na Trešnjevci... jel'?

Negdje 99/00 nazovem Infogamu telefonom, javi se neka teta i pitam...

Ja: D.dan, imate li Wacom tablete?
Ona: Samo malo da provjerim sa skladištem... bla bla bla... Imamo.

Sjednem u auto, pređem pola grada i nakon desetminutnog probijanja pored Trešnjevačkog placa iz prve nađem parking na šoderu uz Ljubljansku, dođem u dućan i tamo ona ista teta (kasnije skužio kroz razgovor) i kažem:

Ja: D.dan, zvao sam prije pola sata u vezi Wacoma.
Ona: Joj oprostite, nakon što smo završili razgovor javio mi se ponovno kolega iz skladišta i rekao da nemamo Wacom ali imamo neke druge...
Ja: Hmm... grrrr... a koje druge?

... na što se ona iz ladice ispod pulta izvadi i stavi ispred mene paket vlažnih maramica za čišćenje monitora

Nakon šoka sam joj nacrtao što tražim i ona se dobrano rumena u obrazima ispričava i priznaje da nema pojma što je grafički tablet, a da joj je skladištar kad ga je pitala za Wacom tablet mislio da tražim tablete koje se otope i onda ta otopina služi za čišćenje komponenti

... no tu nije kraj priče, iza mene u Infogamu je ušao neki lik od 30-ak godina koji je slušao razgovor u umirao od smijeha pa kad sam završio sa tetom koja je tamo radila, zaustavio me na izlazu i rekao da odem u Birostroj (ugao Selske i Horvaćanske) jer oni uz uredsku opremu drže i Wacom tablete.

I idem tako prema autu i mislim si da li da odem u Birostroj i ispadnem junac dva puta u pola sata ili ne... i na kraju ipak odlučim otići do Birostroja jer je samo 500-ak metara južnije... i 15 minuta kasnije izađem i dućana koji primarno prodaje pisaće mašine sa Wacom Graphire 2 tabletom.

Usput, uz taj Wacom je kao dodatak došao i softver za crtanje Painter Classic tvrtke MetaCreations... kasnije ih je uništio (kupio) Corel. Uglavnom, taj softver (nakon malog tweaka vezanog uz količinu fizičkog RAM-a) koristim još dan danas tu i tamo kad trebam nešto na brzinu odraditi

PS. I Wacom je još uvijek živ i ispravan, ali ga nemam no što spojiti (serijski + prolazni PS2 konektor) no jednog dana složim jednu retro mašinu i ja

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 22.09.2018. u 11:11.
bertone je offline   Reply With Quote