Autor jopis
Prvih cca 40.000km je sve radilo najnormalnije jednako na plin i na benzin. Onda je prvi put izletila greška na dijagnostici, tj prvi put mi je plin prestao radit uz dugi beep u kabini. Nakon par dana, sve proradilo, greška je nestala (dok nije radio plin, greška tj error code je bio low gas pressure). Nakon toga se krenuo zaletavat na leru ko lud, ali i na benzinu. Spojim dijagnostiku za plin, ništa, sve 5, spojim vag-com, lambda sonda. Promijenim sondu, stavim original gore, rabljenu ali sa upola manje km od moje i 100% ispravnu, auto radi normalno ali već tad se osjetilo da ne ide ko prije. Vratim staru sondu, zaletava se ko lud. Odem na servis, kažu tamo, sve super, promijenili filtere i to je to.
Ali auto i dalje na plinu nema ni približno snage kao prije tog prvog sran.a sa low pressure-om. Probao sam promijenit pumpu di tankam, pogotovo kad sam krenuo s malim za zg stalno, prebacio se skroz na petrol pumpu na slavonskoj, no sve isto ko i na plin s ove dvije tu kod mene. Onda je uslijedio kaos s tom zaštopanom diznom i istovremeno istom greškom preniskog tlaka, pa sam u servisu opet rekao da auto ne ide na plin kako treba i kako je išao prije, na što su očistili dizne, updejtali softw od plina i rekalibrirali mapu (navodno).
Problem je taj što kako već rekoh, kad ga vozim otvorenom cestom, što ga brže vozim, to bolje ide, ali čim usporim ili izađem s autoceste, nakon kratkog vremena opet ide vidno slabije. Taj dio priče me buni u ovoj mojoj teoriji da su dizne u banani, jer da jesu, logično bi bilo da uvijek ne ide kako treba. Čim prebacim na benzin svi problemi nestanu. Znači nešto ne štima, pogotovo uzevši u obzir da je 2god auto išao jednako na plin i na benzin i potrošnja je bila minimalno veća na plin pola litre do litru. Sad je razlika 2L.
Dizne su za 100kW, auto ima 92kW i kažem, radio je prvih 40ak tisuća skroz normalno na plin. Nema nikakvih posebnosti, to je stara raga, a4 1.8 20V quattro.
Radni tlak i vremena ubrizgavanja mogu sutra provjerit kad žena dođe nazad iz zg popodne, a autokalibraciju i ostalo čačkanje mogu preko vikenda kad mi ne treba auto za posao i za Zg, jer nemam živaca čekat idući servis još pa objašnjavat, kopa me to sad da probam sam uštelat ako se može, ak ne, odvest ću im pa nek mijenjaju sve, zato i postoji garancija
|