Citiraj:
Autor medo
Da da, moja je isto bila NF7 2.0 (prvi dual channel chipset).
Moje prvo modanje je bilo 2000. kad sam stavio Chrome Orb da mi hladi Durona. Smetao je za RAM-ove, pa sam pilom za metal prepilio rub coolera da stane na ploču i time ga zeznuo. Izgleda da je malo metalne prašine ušlo u ležaj i kroz 2-3 mjeseca ga uništio.
Nakon njega Vulcano se čuo kao usisavač. Poklonio sam ga i umjesto njega stavio Alphu za 300kn (tada su to bili velikinovci za cooler) koja je tehnički najbolji cooler kojeg sam ikada imao. Te Alphe su planule u HGSpotu tada.
Iste godine sam na Rivu TNT zalijepio veliki pasivni cooler nekih 5x5x5cm sa zadnje strane da dodatno ohladi "zvjer" koja je radila na 90MHz GPU i 110MHz SGRAM, lol
Mislim da tu Rivu TNT imam još uvijek u originalnoj kutiji kod staraca.... daj Bože da ju nisu bacili...
|
Ma ti "Orbovi" su bili čisto sranje (oprostite na izrazu). Jedini izuzetak je bio GoldenOrb, odnosno original iz kojeg su izvukli sve ostale verzije. Ja sam imao BlueOrb FX na prvom S775 Pentiumu 4 ... i jedva ga je držao na 50C, i to bez ikakvog opterećenja! Igledao je ludo, bilo ga je lijepo za gledati dok radi, ali kao sam "hladnjak" je potpuno zakazao...
https://www.youtube.com/watch?v=T8u82_rpGPg
Nego evo, sad već govorimo o modanju i Pentiumu 4. Par slika iz 2004. godine. Moje prvo ozbiljno modanje PCa...
Da odmah odgovorim na eventualno pitanje - ne, više nemam ovu mašinu

Asus P4T, sa Socket 423 procesorom (Pentium 4, 1.4GHz) i 128 Rambus memorije (2x 64MB). Grafička je Abit Siluro FX5600, prva grafička koju sam kupio i ugradio samostalno. I ne, više nemam ni nju, matična, procesor i FX5600 su bili prodani negdje 2006, 2007. godine.

Međutim, ono što imam je ovo... Ako bolje pogledate, budete prepoznali isti NEC DVD-ROM pogon sa originalne P4 mašine. Ovaj ovdje je P4
B sa 1.6GHz procesorom, Socket 478 i SD RAMom. Dakle, nije potpuno isti, ali sam ga napravio na sliku i priliku ovog originalnog. A zanimljivo je i to da ovaj P4B ima originalnu Matrox Millennium G450 grafičku, kao i SoundBlaster128 zvučnu, te Hauppauge TV karticu, komponente koje su originalno došle sa P4T mašinom.
Ono što sam izgubio i prodao je zamijenjeno istim dijelovima, pa sam tako Teac pržilicu, floppy pogon i ZIP100 zamijenio identičnim primjercima.