Citiraj:
Autor jopis
Sad kad već spominješ, u eg appu sam gledao prije 2tj baš krivulje benzinske i plinske mape, plinska je taman u tom režimu di zajeb..a auto dosta ispod benzinske, već od 3000 o/min krene radit trbušić prema dolje. Od početka mi smrdi na dizne, sad kad raspravljamo o tome, još više, jer sam i ja zimus znao katkad imat iste simptome, al sam ih pripisivao preniskoj temperaturi postavljenoj za prebacivanje na plin, a vani minus, pa se ujutro znao ugasit čim prebaci na plin (zatrokira na leru čim zapišti da je prebacio i ugasi se (vrlo rijetko zimi vozim ujutro odmah, nego upalim auto, pa dok pokupim stvari i klinca stavim u auto i malo se zagrije u autu, do tad taman prebaci na plin).
Ne štopaju se, valjda  , tj samo jednom do sada, po servisu, ali ako je to sve tako kako pišeš (ovo za ler itd., ) onda se ili ipak štopaju ili su dizne rekle pa-pa.
|
Ma ja sam pokušavao sa višom temperaturom ovo-ono, pa je i dalje gasilo nakon prvog prebacivanja sa benzina na plin. Tu imaš 2 mogućnosti kod prebacivanja:
1. auto stoji u leru - tu je prebacivalo bez problema u početku (prva zima)
2. auto prebaci u vožnji dok injektori ne rade (cut-off), pa ti stisneš kuplung i auto se ugasi. U tom trenutku kad ti stisneš kuplung je veliki vakuum (radi cut-offa je klapna gasa zatvorena skoro), a na veliki vakuum ide mala količina goriva, što prljavi/začepljeni/masni (odaberi sam) injektor nije mogao odraditi i ugasio se.
Zato sam i stavio da prebacuje na 1900rpm (na >1800rpm je moguć cut off). Knedlica prođe, injektori se očiste te početnog sranja i onda kasnije auto radi ko zmaj.
Ako je plinska ispod benzinske, znači da za isti MAP tlak benzinski ECU na plinu produljuje vrijeme ubrizgavanja. Fuel trim bi trebao biti na tom mjestu u plusu (short i long). Tehnički bi ako dovoljno dugo voziš, Long Fuel trim trebao doći na neku vrijednost (po mogućnosti ne previsoku pa da pali lampicu) i srediti taj nedostatak plina u tom području. No ako dizne nisu dobro odabrane i dimenzionirane - đaba benzinski ECU pokušava dodati gorivo.
Po meni, fulali su ti dizne ili su postojeće krivo zbušili. Koliki ti je radni tlak isparivača? Ako nije 1.3 bar (130kPa) kao kod mene, možda si možeš pomoći tako da navineš malo tlak. Samo ti to onda nosi za sobom ponovnu autokalibraciju i podešavanje mape množiteljima. Kao i mogućnost da ako imaš kratka vremena ubrizgavanja u leru, da si ih dodatno umanjiš i time još veći pritisak staviš na plinske injektore (koji onda trebaju biti brzi).
Kolika su ti vremena ubrizgavanja na benzinu (crveni) i na plinu (crveni i plavi) tipa u leru ?
P.S. Ima li taj tvoj auto kakvu posebnost u radu ? Tipa neke fore sa tlakom MAP-a (da je stalan ili tako nešto) ili da ima umjesto jednog dugog ubrizgavanja dva kratka (Mazda) ?