Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.09.2018., 12:08   #38664
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Može vidjeti i preko EuropeGas aplikacije, plava i crvena linija će mu se početi udaljavati.

Najbolje je voziti na benzin 10-60min (ovisno o brzini benzinskog ECU-a) i pokušati sve režime pogoditi. Tako da se napravi slika benzinske mape. Onda u softveru do EG-a je zaključati, da se ne može pomicati.
Nakon toga prebaciti na plin i voziti jednako kao i na benzinu (ne sad odjednom početi biti Colin McRae). Tada gleda plavu crtu, onda bi se trebala odmicati od crvene ako ima previše/premalo plina. 5-10% je ok (gledati najbolje određeni tlak MAP-a i onda vidjeti jel se vrijeme ubrizgavanja povećalo ili smanjilo), sve preko toga može biti uzrok gubitku snage.

Moji Atiker/WentGas zeleni injektori (kopija Valteka) su bili za baciti nakon 10 000km i prve zime. jer već tada nisu mogli ispravno prebaciti na plin u leru (zalijepe se i onda prvih par ubrizgavanja ne mogu dovoljno ubrizgati te se auto ugasi). Što sam ja riješio na način da prebacuju u vožnji. Osjeti se ponekad sitna knedla na pola sekunde i onda radi sve tip-top. Sad sam već na 45 000km i već dva mjeseca gledam kako da ih zamijenim za STAG-ove W02. Nikako naći vremena.

Ako ti se štopaju injektori onda imaš ili izuzetno loš plin ili loš filtar plinovite faze ili loš filtar tekuće faze ili stvarno loše injektore (ili loše izbušene).