Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.09.2018., 10:21   #38662
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Apacer ft Bozja Pregled postova
Zašto? Nije to neka velika stavka a ja svoj automatski mijenjač u W204 svaki puta zazovem kad sjednem u neki drugi auto. Auto 315k kilometara a mijenjač više nego odličan.
Kod automatika mi je važnija "mekoća" prebacivanja brzina i da zna u kojoj brzini treba biti ovisno o pritisku papučice gasa nego ubrzanje.

Ono što me odbilo od kupnje Audija sa automatikom je potreba za redovnom zamjenom ulja svakih 60k km. BMW ZF mjenjač ima lifetime punjenje, što u praksi znači "dok ATF ne promjeni boju". Ali eto, 140 tis km i nije promijenila boju.

Vozio sam svašta, DSG mi je ostao u jako lijepom sjećanju u Passatu iz neke 2006-7, Audi isto, dok mi je Mercedes E klasa 320 benzinac ostao meh. A možda me jednostavno živcirala ručica iza volana.

8-brzinski ZF u BMWu ima opciju učenja navika vozača/adaptaciju, koja je čak i ok ako ga samo jedna osoba vozi. Ali kad mi stric odvozi turu po autocesti s njim, svaki put postane trzav. Gabre, ne znam što voziš i da li tvoj ZF ima tu opciju, ali pogledaj da li je ovo primjenjivo na tvoj auto: https://f30.bimmerpost.com/forums/sh....php?t=1182679 . Svaki put kad se resetira auto opet postane "smooth".
Garro je offline   Reply With Quote