Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.09.2018., 11:27   #38561
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
FiJat 1.4 t-jet 120ks; Lovato Easy Fast sustav ugrađen dok je auto imao 8000km na satu. DO sad sam zamijenio samo jednom injektore nakon odrađenih 80tak 000km, svakih 10-15 000km mijenjam filter plinske faze i jednom godišnje kod Tidale na provjeru mape

MIslim da tvoj motor nema klapne na usisu pa treba vidjeti koji sustav dobro radi s tim.
Ti si stara iskusnjara s plinom.
Meni je ovo tek drugi auto na plin (A4, btw) u 21 godinu i 50ak auta do sad.
Ugradio plin prije <3 godine u Bihaću, 4god garancije, do sad nikakvih problema.
Prije mj. dana usred svakodnevnog vozanja malog za Zg (napravio sam u tom periodu 11.000km za 2mj :/), 'rikne' mi plin. Spojim sam kod kuće na laptop (imam origigi kabel i dijagnostiku za EG sisteme), prenizak tlak u sistemu, jedina greška. Plin uključi i ugasi instant. Ništa, zovem servis, odem za Bihać drugi dan, kaže zaštopalo neko smeće diznu al do ibera. Riješi on to, updejta softver i zadnje malo adaptira mapu jer sam mu rekao da mi već cca dva mjeseca auto nema snage na plin, pogotovo u srednjim i gornjim okretajima. Čim prebacim na benzin, sve najnormalnije. I tako, krenem kući, feeling je da auto ide bolje, mada i dalje ne ko prije na plin, a vs benzin ni govora tako. Svaki dan sam na autoputu bio i vrlo mi je jasno i osjetno da auto ne ide ko prije. Mjesta gdje točim plin su 99% ista.
Dizne rekle 'pa-pa'? To je moja pretpostavka, jer grešaka nema, a dizne imaju 70.000. Na slijedećem servisu ću inzistirati na zamjeni istih, ionako sam u garanciji još do početka iduće godine, pa nek mijenja.

Citiraj:
Nema diskriminacije u odnosu na EU
U RH ne možeš odgovarati za nešto što je u tvojoj zemlji dopušteno.
Primjet je da vani mogu auti imapi prednje bočne šajbe zatamnjene ako prođu atest. Kod nas ne mogu biti zatamnjene niti 1%
Ne može kod nas puno toga proći a vani se skoro sve može atestirati, od svjetala, auspuha, zatamnjivanja stakala, do većih zahvata po motoru, ovjesu i kočnicama.

Citiraj:
Traktor je motorno vozilo, i ide mu kazna ko i za auto, bez obzira što spada u radne strojeve.

Di ćeš zatvore za preko 1 promil u nekim malim županijama, pa tamo je u zraku tolko, morao bi imati cijele "hotele" da bi brojčano takve ljude mogao smjestiti

Treba pojačati kažnjavanje recidivista i za manje prekršaje. Znači unazad 1 godine, nemreš imati stalno plaćenu kaznu za mobitel/pojas ili slično svaki mjesec par puta.
1. Put nek bude 300kn, drugi put 500, treći put vozačka mjesec dana

Da li i dalje prolazi kretenska fora kao prije 10ak godina sa potvrdom od doktora o klaustrofobiji i nevezanju shodno 'oboljenju'? Znam masu pacijenata koji su to izganjali a nemaju veze s klaustrofobijom, samo dobrog doktora -.-

A za pacijente što pričaju na mobitel 99% vremena u autu i onda kad ih se uhvati i ide kaznit a njihova spika nisam majkemi, odradio uvid u mobitel i popis poziva i nakon toga instant zapljena mobitela i masna kazna. Sve većinom teški biznismeni s mobitelima od soma eura a za bluetooth od 150kn se nema