Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 15.09.2018., 07:20   #36181
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova

-------------------------------

panorama, nemoj mi se samo uzbuđivati nakon ovih azijskih napada, imamo nešto i za tebe

DSC_1916

- pileći želučeki na sitno i cijela srca, rog paprika, malo svinjske masti, sol, papar

DSC_1917

- dok se to dinsta lagano tu i tamo promiješam poklopljeno i režem šampinjone i jetricu na krupne komade, malo još soli i papra i ofrlje paradajza iz tube, tona suhog peršina

DSC_1918

- kad sve pusti vodu otklopim, jetrica unutra i otvoreno dinstam dok voda ne ispari (što je prilično brzo), ali onda jetrica ne ostanu john wayne jer se kratko obrađuju

prvi put radio ovako i stvarno je ispalo kako sam zamislio, želučeke imaš kaj za žvakat, srca su negdje in the middle i jetrica se tope skupa sa povrćem... ostalo mi za jutros i fino tako hladno iz frižidera u posudu, nutra srebrenac na polumjesece, bučino, limun i sa strane paradajz na salatu - bonjour kako bi delboy reko
Kao prvo pohvala za ramen. Nisam ga još spravljao ali rado koristim wok za ostale "čajnizarije"
No, ja bih probal s mesom otkoštenog zabatka. Znam da mu nešto više treba kuhanja ali okus je ipak bolji od ponekad bezličnog i drvenog bijelog mesa.
Želučeke mnogo volem ali samo kad su odrađeni u ekspresu i mekani.

Zato je danas na rasporedu sv. jetrica na venecijanski i pire krumpir.