Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 14.09.2018., 00:13   #36178
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Jede li jos tko ove instant Ramen dan nakon sto se devastirao alkoholom?
Evo me na poslu, i sjedose mi dva pakovanja ko budali samar!
taman si ti mi sjeo ko budali šamar već mjesecima se spremam u tu avanturu, lurkam, čitam pa nikak se upustiti i eto danas napokon se uhvatio posla... behold - poor's man (polu)ramen

DSC_1920

- sve se vidi na slici, ova sitna buksa je fish sauce

DSC_1922

- paprika i mrkva na juliene (doduše kraći malo jer ipak jedem sa žlicom, ne sa štapićima), đumbir na tanke ploške ko šampinjoni i češnjak, mrvicu suncokretovog ulja u kantu (rado bi sezamovo, ali nema se), sol i stir fry koliko je to moguće sa ovom rajnglom, kad je sve pustilo malo vode bacio sitne kockice bijelog mesa, malo soje da se karamelizira i malo rižinog octa da se ne poraspada i zbog kiselo-slatko-slano okusa tak jasno

DSC_1923

- nakon što sam izbacio povrće i meso iz bukse, zalio sam sa sojom da se deglazira sve, stavio 1.5l vode i 3 povrtne kocke, povremeno fish souce da dobije još malo dubine i na kraju balade jedno zamućeno jaje polako usipavao u juhu sumanuto mješajući sa pjenjačom

DSC_1924<

- na kraju stavio u zdjelu prvo nudlse, pa onda povrće, prelio sve sa kipućim temeljcem, posipao sa porilukom i dobro zakapao limunom (nije bilo limete jbg)

šta reč? koju posluku porat? klopa je MRAK, prvi put sam radio i znam da je to MILJAMA od pravog ramena, ali isto tako SVJETLOSNIM MILJAMA od ovih gotovih (probao sam jedno 4-5 vrsta), ma ono to ne može u istu rečenicu uopće... cooking time oko 1h sve skupa sa odlaskom u dućan po manjak povrća dok mi je zakuhala voda za nudlse.

da ne kažem kako ovo sve skupa košta 30ak kn bez začina i ima za 4 muške zdjele bez ikakvih dodataka.

-------------------------------

panorama, nemoj mi se samo uzbuđivati nakon ovih azijskih napada, imamo nešto i za tebe

DSC_1916

- pileći želučeki na sitno i cijela srca, rog paprika, malo svinjske masti, sol, papar

DSC_1917

- dok se to dinsta lagano tu i tamo promiješam poklopljeno i režem šampinjone i jetricu na krupne komade, malo još soli i papra i ofrlje paradajza iz tube, tona suhog peršina

DSC_1918

- kad sve pusti vodu otklopim, jetrica unutra i otvoreno dinstam dok voda ne ispari (što je prilično brzo), ali onda jetrica ne ostanu john wayne jer se kratko obrađuju

prvi put radio ovako i stvarno je ispalo kako sam zamislio, želučeke imaš kaj za žvakat, srca su negdje in the middle i jetrica se tope skupa sa povrćem... ostalo mi za jutros i fino tako hladno iz frižidera u posudu, nutra srebrenac na polumjesece, bučino, limun i sa strane paradajz na salatu - bonjour kako bi delboy reko
syss je offline   Reply With Quote