View Single Post
Staro 20.12.2005., 14:02   #1
frankof
Premium
Moj komp

frankof's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
par pitanja za voltaže komponenata i RAM

Primjetio sam da mi matična radi overvoltage memorije, chipseta i procesora kad je namješteno na auto. Voltaža procesora je 1.5, memorije 2.7, a chipseta 1.7. Matična je Epox 9npa+ Ultra. Vratio bi to na normalne vrijednosti a nisam 100% siguran jesu li za proc 1.4, za mem 2.5 a za chip 1.5. Inače ništa se ne grije previše ali me smeta kad nije ništa clockano.

Sad pitanje za clockanje:
Imam SuperTalent 3200 2x512 ali ne mogu ih nikako natjerati preko 400 MHz, čitao sam da se ova memorija ne clocka baš najbolje nego da zato ima niske latencije ali je li se baš toliko loše clocka ili ja negdje griješim? Postavke latencija sam stavio na auto. Ako je tome tako moram spuštat brzinu rama pošto želim clockat procesor. Međutim kako ploča ima izbor samo 100, 133, 166, 200 MHz za ram želio bi nakon clockanja procesora dobiti brzinu rama od 400 MHz a ne znam formulu po kojoj se množi brzina FSB-a da bi se dobila brzina memorije. Negdje sam čitao da postoji neki kalkulator za taj izračun ali više se ne sjećam. Zna li netko tu formulu ili da mi pošalje link na taj program.
frankof je offline   Reply With Quote