Ja ne bih isao na Asterisk u ovom slucaju cisto radi supporta. Da se radi o kucnoj uporabi ne bi bio problem, ali sta ako jedno jutro dobijes poziv od firme da nesto ne radi i ti nemas pojma kako dalje a support kao takav ne postoji.
Ja vec neko vrijeme zaradjujem kruh sa Mitel MiVoice 400 serijom i Unify Openscape Business centralama, pa bih ti preporucio takvo nesto. Oba tipa postoje i u VA izvedbi ako vec zelis softversku centralu. Ostalo je kako su i kolege gore navele.
Telefone bih preporucio da uparis sa centralom, tj. da uzmes od istog proizvodjaca cisto radi naprednih mogucnosti, ali ako se ne uklapa u budzet mozes uzeti bilo koje SIP telefone i napraviti cistu SIP konekciju na centralu. Yealink je dosta popularan ako se takvo sto radi.
Ako trebas pomoc, slobodno se javi.
Edit: Tek sad vidim da imas i 4 faxa. Ako ih zelis zadrzati, najbolje bi rjesenje bilo da uzmes recimo MiVoice Office 430 ili Unify OsBiz x3 jer ces tako dobiti i analogne portove koji su ti potrebni da spojis faxeve. Drugo rjesenje bi ti bilo da za svaki taj analogni prikljucak kupis SIP TA. Ja koristim ovakvo nesto ako se radi o Mitel VA centrali koja nema analogne portove:
https://mitel.de/products/business-t...minal-adapters