Citiraj:
Autor maXonja
Ja bih na tvojem mjestu piknuo RX580 8GB sa garancijom i prst u uho
|
To je razuman savjet.
Citiraj:
Autor MechBot
I ako je majnala graficka provjeris ju prvo i uzmes dobar model sa garancijom.
|
Ali kako provjeriti i biti razumno siguran?
Ne želim započinjati ništa po tome pitanju pošto je to dosta osjetljiva tema, ali Nvidijina poslovna politika me jednostavno prisiljava da ih ne uzimam u obzir. Moj osobni izbor.
Nisam napisao gore, ali neki generalni pravac kretanja mojeg upgradea s ove već pomalo antičke mašine (koja bez obira na to prokleto dobro gura i čini mi se da nije ni blizu da mi otkaže suradnju) bi bio prema 4k. Ne igram nešto nenormalno mnogo, ali niti ne upgrejdam često pa onda želim biti "siguran" na neko dulje vrijeme. 4k bi mi dobro došao i u radu, to mi je ipak primarno. A kako ovi igrači vole rebrandati svoje proizvode, period od 8 do 10 godina između upgradea i nije baš nedostižan.
Doduše i ovaj sam komp ubacio svašta novog kako je vrijeme prolazilo, ali u pravilu je to sve bilo džabe, kako bi što došlo pod ruku. Ali ne može stalno džabe.
Svojevremeno sam u ovo čudo tehnologije uložio nekih 1800 kn pojedinačno u procesor, monitor i GPU pa bih se pridržavao donekle tih omjera iako ovaj put u monitor će ipak morati ići 3 do 3.5 hiljada. Taj put me dosta pomoglo i kupovanje na firmu, eh dobra vremena.