Citiraj:
Autor geronimo_2
trebam savjet.
koristim Oracle VirtualBox i u njemu nekoliko linux mint masina.
do danas radilo sve super sto se tice share foldera izmedu hosta (win7) i guesta (linux mint).
od danas na dva radi bez greske, a jedan prca i nikako skuzit sta je.
inace sam uvjek nakon instalacije mint-a u settingsima od virtualbox-a podesio share folder i ukljucio automount. onda u terminali pri pokretanju linux-a odradim komandu sudo adduser "user name" vboxsf i nakon toga sve sljaka. probao sam sad to pokrenut u terminalu i kaze mi da je user vec u toj grupi.
ja spomenuti shared folder vidim u linux-u i otvorim ga, al mi je prazan, odnosno ne vidim nista sto sam na hostu stavio tamo. probao sam i drugi folder dodjelit i njega mi se uopce ni ne pojavi u mint-u iako sam namjestio u settingsima od virtual box-a automount.
hvala.
|
Nisam nikad koristio Virtualbox (jer iz dna duse mrzim Oracle, ali to je sad druga prica

)
Kad u terminalu odes u taj direktorij i izvrsis $ ls -a da li vidis ikakve fileove?
Daj molim te pasteaj ovdje output $ sudo cat /etc/fstab
Citiraj:
Autor BAJA1952
Dali tko ima iskustva sa OS Linux,mislim općenito sve me zanima kako se instaliraju kako rade itd.?
|
Presiroko ti je postavljeno pitanje. Instaliraju se slicno Windowsima (barem vecina "desktop distribucija" u grafickom installeru) - next, next, next, next i rade fenomenalno.
Windowse imam instalirane na drugom disku iskljucivo zato kaj volim tu i tam odigrat neku igru.
Kaj se tice ostalih rasprava oko distribucija, probao sam hrpu raznih distri (i dalje isprobavam) i nekako sam u zadnjih par godina "zapeo" na Fedori. I iskreno ne mogu ju preporuciti pocetnicima jer mi se svakih par mjeseci nesto skrka (nakon update-a kernela) no to je dio cari linuxa
Nemojte slusati tude savjete oko toga koja distribucija je "najbolja", isprobajte ih sto vise i nadite jednu koja vam "lezi". Meni je RedHat prirasao srcu tak da se drzim Fedore, mada vrtim svakakva cuda u virtualkama.
EDIT:
Kaj se Archa tice, nije ga TOLIKO tesko instalirat, samo treba dobro pratit dokumentaciju, koja je fenomenalna (kao i community). Gentoo je poprilicno skakljiviji. A onda tu je i
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/
Tu mozete naci manje-vise sve distre:
https://distrowatch.com/