Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.08.2018., 14:13   #38063
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Mislim da se ljudi ne rajcaju na to kaj je lik evidentno bogat jel ima lepi autek, nego kaj već znaju da će se iz istog razloga izvuć. A ove mantre o bla bla fabija bla la alfa - dajte molim Vas, u kojem postotku se na takvoj cesti nekom da sa "Fabijom" ić 150 +, i još bitnije - koliko to puta može ponoviti na toj dionici? Ovaj mrđan to može puno puta bez ikakvog zamora vozača i samog sebe, "Fabija" se može zaletit jednom i to vozaču prisjedne. Nije isto kad voziš auto sa 700nm i takvim ubrzanjima / međuubrzanjima. Ne da nije isto, nego nije čak ni slično.

Radi se o bitno različitim situacijama, kad neko zaspe za volanom i zabije se u ljude (koliki postotak), kad lik čacka po mobitelu ili treba po njemu i zabije se u ljude (sa kojom brzinom i kakvim posljedicama), i kad neko misli da je bogomdani racer za kojeg ne vrijede pravila - to je obijest i kako takva se treba zakonski tretirati. Jesi li svjesno vozio toliko i toliko, jesi li ubrzavo i palio gume, jesi li već za isto evidentiran i upozoren - e pa bratko, onda snosi i posljedice. Ako na X situacija posljedica za krivce nema, ili su olake, onda mjenjaj zakon na način da nema mjesta za uzmak i skupe odvjetnike, lažne svjedoke itd. Imali ste prije par mjeseci slučaj u Splitu di je frajer (u skupom autu) pogazio državnog prvaka u biciklizmu (ili nešto slično), sa navodno prevelikom brzinom i na dnevnom svijetlu, da bi na suđenju nestali svi dokazi (iz policije!) uključujući valjda i bicikl i odjeću poginulog (jer je reflektirajuća bila otegotna okolnost za krivca), da bi na zapisniku kemijskom bilo prekriženo i dopisano kasnije doba dana kada vrijedi prihvaćena kasnija reakcija vozača zbog smanjene vidljivosti. Nestali svi svjedoci. Nestao i znak ograničenja brzine sa te dionice. Kaj reć na to?

Ja ne glumim vertikalu, jer sam i sam glupan kom se to lako moglo desit, ali bi snosio posljedice za svou glupost, u ovakvom slučaju vjerojatno i na licu mjesta.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 29.08.2018. u 14:19.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote