Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.08.2018., 13:52   #38061
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
koliko je ljudi poginulo zadnjih par dana isto zbog neprilagođene brzine i prelaska u drugi trak ( ako se ne varam ) pa nema orgijanja po medijima.
Smeta me to što, i sam vozim brz auto, nedaj bože da mi se nešto dogodi, samo jer imam ok auto da će biti javni linč bio ti kriv ili ne. To fakat nije ok, trebaju imati isti tretman vozio ti Fiata Pandu ili C63 AMG i bok. Nije auto kriv, kriv je čovjek u 100% slučajeva.
Ajde jedno pitanje: da recimo netko od vas vozi Ferrari i netko se u vas zabije s Jugićem, znači prođe na crveno i zabije se u vas na križanju. Što bi pisalo u novinama i tko bi ad hoc bio kriv, baš me zanima? I kakvi bi bili komentari?
normalno da covika smeta kad rulja i novine drvljem i kamenjem idu po nekom samo zato sto vozi to sto vozi i ima to sto ima ili poznaje nekog. osobno ne vozim ne znam koliko brzo auto, ali i taj bi bia dovoljan za ulovit brzine o kojima se prica ovdje. ono sto je doista licemjerno i u komentarima po portalima i opcenito je kako se sve ostale prometne minoriziraju, a u jednoj od tih je poginulo troje, a u drugoj dvoje ljudi... dakle, ovaj, uz svu tu brzinu i ping-pong s 4 auta je efektivno ubia manje ljudi nego ovi, od cega je jedan cak 84-godisnjak, a drugi vozi fabiu. promini auto, stavi nekog mladjeg, u boljem autu, i novine bi se bas kao i komentatori uskokodakali...
po svim forumima se vodi rasprava, a kad se daju drugi primjeri (jedan je poginia na motoru jer mu je isto tako 80-tak godina stari oduzea prednost), to je nebitno... to licemjerje ljudi di se sprema prakticki javni linc mi je nevjerojatno, a s druge strane kad netko nekog namjerno ubije, pistoljom, nozem, onda ih to uopce ne zanima u stilu "garant su oboje zasluzili". da tragedija bude veca, vjerojatno bi kazna takvome koji namjerno ubije u ocima javnosti bila manja nego ovome kojem se takvo sto dogodi u prometu.
nikad mi nije bilo jasno kako ljudi ne shvacaju da ako voze, bez obzira kako voze, i njima se to moze dogodit...

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Čitam i vidim da ovdje nitko ne komentira, gdje je tu policija.

Imam vozačku 12 godina, 2 puta me u životu zaustavila policija... 2 fakin' puta. Jednom kada su tražili Koradea, prije dobirh 10 godina, i jednom sam puhao ispred kafića (puhnuo 0,0)...

Sve viđe policajaca, sve ih manje vidim na cesti, a ovo što vidim, IQ im je iz godine u godinu niži (čast izuzecima). Ne želim uvrijediti nikog, ali realno, istina je.

Ljudi ginu jer ih boli briga za kazne. Mladi ljudi, voze, cugaju, odu tako van 10-20 puta, naviknu se na cuganje uz vožnju, jer "jebiga, nema murje"...

Išao sam u Sloveniju na magisterij, tamo su me u 2 godine zaustavili 5-6 puta, rutinska provjera. U RH nikada!!

Da su rigoroznije kazne, da se zaustavlja ekipa češće, da se uzimaju vozačke i da im se uzima pol plaće svaki puta kada se napije, ne bi tako bilo.

Sjećam se vremena prije 10+ godina kad nisam ni pomišljao za martinje ići van s autom. Baš smo prošle godine komentirali, imali smo tour po Zagorju (vozač nije pio), obišli sve moguće, od Krapine do Varaždina, nigdje policije. Martinje bilo u subotu... Ja sam na svoje oči vidio masu pijanih za volanom tu noć....

Kad se to ne riješi, neće se ništa riješiti. Jebeš kazne, ako ih nema tko provoditi...
ok, ti govoris za alkohol koji je zlo samo po sebi, a za volanom pogotovo, ali vjeruj mi da je puno tragicnije cinjenica da nitko ne zaustavlja zbog koristenja mobitela za volanom sto je danas postalo gore nego pijandure za volanom. prakticki svako drugi za volanom visi na mobitelu, bilo da cakula, bilo da se pisu poruke... voze naslipo desetke pa i stotine metara...
wifi je offline   Reply With Quote