View Single Post
Staro 29.08.2018., 12:10   #799
MechBot
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Ovako nešto sam i ja razmišljao.Ali zasada sam odustao do zen2.
Ryzen 2600x je nešto sitno jeftiniji i ima SMT, plus ako krepa ploča u slj par godina uvijek ćeš moć kupit novu. Onda vidio cijenu RAM-a i skoro pao u nesvjest (b-die). Ploče sam gledao x470 prime pro i strix gaming f x470 i ekvivalente za intela. i5 8600k žvače dobro bilo koji RAM, ali ima majonezu i malo je skuplji (300injak kn, ali mislim da je to manje u odnosu koliko je skuplji b-die RAM), IMHO treba obavezno delidat, nema uopće smisla bez toga i klasična intel priča da se za koju godinu možeš slikat što se ploče tiče. Ploče su ja mislim tu negdje po cijenama. I naravno kad bi uzimao neš od toga dvoje M2 SSD bi mi bio must, a GTX 970 bi i dalje ostala jer su cijene još uvijek do jaja.

A komp mi služi za igranje i to čak više modovi starijih igara plus emulatori i u zadnje vrijeme dosta handbrake-a jer imam sad već malo stariji media player za kojeg trebam dosta često prekodirat nešto.
Kolko sam skužio po testovima, i HB i u igrama je intel bolji.

Tako da, ako imaš nekog da ti delida tu grijalicu za 100-200kn, ja bi uzeo i5 8600K ili čak i non K, i onda ga vj nebi delidao. Uzmeš i neki najjeftinij 16gb ddr 4 na 3000mhz i miran si par godina.

Uh jel ima itko kod nas da delida procesora sa stopom uspjeha 99% plus Prenapredno za mene.

Rijetko kad kupujem novi komp nego ovako periodično upgradeam stvari, nedavno sam stavio rx 580 u komp pa gledam da pređem na proc i ostalo trenutno.

Vjerojatno bi se isprsio tak, za 4500kn sa coolerom, be quiet ili nešto. Ne mislim streamat, upalim nekad excel i photoshop i to je to. Više me brine da skok iduće intel generacije ne bude prevelik pa da mi bude bed što nisam čekao.

Zanima me koliko je uopce bitno sklopiti taj "savršeni combo" sa ryzenom, ramom i matičnom. Koliko vidim mogao bi na intela stavit 2400mhz rame i radit će super, 3200mhz bdie su baš osjetno skuplji.
MechBot je offline   Reply With Quote