Ovako nešto sam i ja razmišljao.Ali zasada sam odustao do zen2.
Ryzen 2600x je nešto sitno jeftiniji i ima SMT, plus ako krepa ploča u slj par godina uvijek ćeš moć kupit novu. Onda vidio cijenu RAM-a i skoro pao u nesvjest (b-die). Ploče sam gledao x470 prime pro i strix gaming f x470 i ekvivalente za intela. i5 8600k žvače dobro bilo koji RAM, ali ima majonezu i malo je skuplji (300injak kn, ali mislim da je to manje u odnosu koliko je skuplji b-die RAM), IMHO treba obavezno delidat, nema uopće smisla bez toga i klasična intel priča da se za koju godinu možeš slikat što se ploče tiče. Ploče su ja mislim tu negdje po cijenama. I naravno kad bi uzimao neš od toga dvoje M2 SSD bi mi bio must, a GTX 970 bi i dalje ostala jer su cijene još uvijek do jaja.
A komp mi služi za igranje i to čak više modovi starijih igara plus emulatori i u zadnje vrijeme dosta handbrake-a jer imam sad već malo stariji media player za kojeg trebam dosta često prekodirat nešto.
Kolko sam skužio po testovima, i HB i u igrama je intel bolji.
Tako da, ako imaš nekog da ti delida tu grijalicu za 100-200kn, ja bi uzeo i5 8600K ili čak i non K, i onda ga vj nebi delidao. Uzmeš i neki najjeftinij 16gb ddr 4 na 3000mhz i miran si par godina.