Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2018., 17:47   #37938
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
O takvoj slobodi nitko od nas ne prica. (nadam se nitko)
Pogledaj npr. one bikere, stare rockere, koji sa svojim motorima vozikaju uokolo i uzivaju te pricaju o slobodi naspravm auta. Hrpa od njih ne misli na slobodu da moze 250km/h jurit drzavnom cestom nego misle na uzitak u voznji.
tl,dr: promasio si poantu "slobode u voznji".

s ovim uskaces sam sebi u rijeci:

Da, jesu [da računala danas upravljaju mnogo kompliciranijim sustavima od autiju]. Samo sto su to sustavi koje si normalan covjek ne moze prisutit. Dok u auta idu proizvodi koji su isplativi za masu.
Ja osobno nikad necu vjerovat u takav sustav, kao prvo. A kao drugo, uzivam vozit Auto, te samim time zelim bit gazda u svom vozilu.

I ako mislis da pod "uzivam" mislim na 250km/h kroz Ilicu, citaj gore s bikerima.
Neću više duljiti, mogao sam biti baš tamo na cesti u tom momentu i indirektno poznajem dečka pa sam imao potrebu ispuhati se, ali moram još napisati jedno. Naime, ti nisi svjestan da je tvoj tok misli oko ove problematike potpuno isti onom koji je ovaj dečko imao do jučer. Misliš da je znao da će se skucati i ubiti te ljude? Misliš da je bio svjestan da se precjenio? Govorimo o čovjeku koji je evidentno barem neko vrijeme vozio ultraskupe i ultrabrze aute pa pretpostavimo na kratko da ima više iskustva sa autima tog tipa nego ja. Također, taj auto ima silu elektronike koja je vjerojatno barem malu mrvicu smanjila razmjere sranja koje je iz svega izašlo.

Ovo što ti pričaš o slobodi u autu je točno što? Neka razina autonomne vožnje bi te spriječila da ideš na lijepa mjesta ili što? Ne zajebavam se, ne kužim na što ciljaš, a živo me zanima. Kad veliš gazda u svom auto, ja baš u tome vidim problem, a volio bi da mi pojasniš misliš li da bi te autonomni auto oteo, spriječio ti da voziš, zaključao te van auta, odveo na krivo mjesto, odlučio te zabit u zid, zabranio ti određene destinacije, tračao te serviserima i mijenjao ti radio stanice, snimao te dok karaš u autu i prodavao to na dark netu ili? Ne vidim na što se referiraš kao gazda u svom auto ako to nije brzina, mogućnost vožnje u pijanom stanju, ne vezanje, švercanje imigranata, neredovito održavanje?

Ako si danas mogu ljudi priuštiti skroz autonomne aute već, ne vidim kako bi razina autonomne vožnje o kojoj ja pričam bila preskupa za bilo koga, pogotovo ako to bude nametnuto bez izbora, i ljudima i proizvođačima.

I za kraj, ne skačem sebi u usta, nego te upozoravam da strah koji ispoljavaš od autonomne vožnje kao takve, a koju ja ne zagovaram u obliku na koji ti evidentno misliš da je jedina moguća u vidu apokalipse samovozećih automobila ubojica, nije ništa opasnija od situacije koju već imamo danas, i sa elektrikom i mehanikom, tu se jednostavno ništa ne mijenja, ali se mijenja mogućnost pretjerivanja, tamo gdje pretjerivanje često uzrokuje sranje.