View Single Post
Staro 20.08.2018., 21:09   #11392
window09
Registered User

Datum registracije: Nov 2016
Citiraj:
Autor leonardo Pregled postova
Kako LG SK8000 ne postoji? Evo ti usporedba SK8000-SK8100-SK8500-SK9500 (2x10W-2x10W-4x10W-4x10W).

Prednost tog LG-a nije zvuk već slika. Iako LG SK8000 nema dovoljan kontrast niti ultra brightnes da u potpunosti zadovolji HDR standard, Dolby Vision mu omogućava da za razliku od običnog HDR-a boje podešava na per-frame osnovi. Tako da to nije samo naglašavanje zelene boje kada gledaš 'Robin Hood Men in Tights', povećavanje plave u 'Free Willy' ili forsiranje crvene u 'Ne pijem, ne pušim' Rozginoj kopiji spota Roberta Palmera 'Addicted to Love'. Iako je i taj nano-cell nekakva budget verzija Quantum-dot tehnologije konačni rezultat je poprilično bolji u odnosu na standardni HDR na televizorima koji imaju bolji kontrast ili jače osvjetljenje. Usto ne treba zanemariti da LG ima brz OS i odličan Magic Remote.

PS. 4k film ne mora nužno sadržavati Dolby Atmos. Čak i filmovi koji imaju DA (pritom mislim na legalne kopije, ilegalno ionako skidaš što ti paše) u većini slučajeva dodatno imaju audio stream u nekom drugom formatu.

Ne znam ja koje ti filmove "nabavljaš" ali svaki 4k hdr koji imam je sa dolby atmosom. Naravno Atmos će biti u gotovo svakom 4k na netu koji se može "nabavit" uskoro jer je najbolji, a to ako netko želi lošiju kvalitetu je druga priča. Naravno da onda možeš i skinut 4k rip pa i 1080 hevc i zanemarit 4k totalno, ali po tom pitanju što bi onda čovjek davao 8000 kuna za tv?
window09 je offline   Reply With Quote