Citiraj:
Autor window09
Ma krivo si me shvatio, nisam mislio na 8000 jer taj model ne postoji nego seriju 8000 koja je od 8100 na dalje, to sam mislio, znači, da 8500 serija ili ti 8xxx serija SUHD-a. Krivo si razumio ono što sam mislio reći. Ono što je veći problem je to što serije NU Samsunga ili XE Sonya u rangu do 7500 kn nemaju atmos uopće. Zapravo pri pokretanju 4k filma dobit će poruku na ekranu - audio zapis nije podržan. Znam iz prve ruke jer u poslovnici imamo modele.
|
Kako LG SK8000 ne postoji? Evo ti
usporedba SK8000-SK8100-SK8500-SK9500 (2x10W-2x10W-4x10W-4x10W).
Prednost tog LG-a nije zvuk već slika. Iako LG SK8000 nema dovoljan kontrast niti ultra brightnes da u potpunosti zadovolji HDR standard, Dolby Vision mu omogućava da za razliku od običnog HDR-a boje podešava na per-frame osnovi. Tako da to nije samo naglašavanje zelene boje kada gledaš 'Robin Hood Men in Tights', povećavanje plave u 'Free Willy' ili forsiranje crvene u 'Ne pijem, ne pušim' Rozginoj kopiji spota Roberta Palmera 'Addicted to Love'. Iako je i taj nano-cell nekakva budget verzija Quantum-dot tehnologije konačni rezultat je poprilično bolji u odnosu na standardni HDR na televizorima koji imaju bolji kontrast ili jače osvjetljenje. Usto ne treba zanemariti da LG ima brz OS i odličan Magic Remote.
PS. 4k film ne mora nužno sadržavati Dolby Atmos. Čak i filmovi koji imaju DA (pritom mislim na legalne kopije, ilegalno ionako skidaš što ti paše) u većini slučajeva dodatno imaju audio stream u nekom drugom formatu.