Citiraj:
Autor dakky
Meni se čini da vi svi zaboravljate tehnički aspekt cijelog ovog trejdanja. Ajmo uzeti najgori scenarij - cijena ETH padne ispod profitabilne cijene za minere. Ekipa gasi rudare, onih malo koji ne moraju plaćati struju ne mogu pokriti zahtjeve mreže, naknade (fee) se dižu, cijela mreža se usporava što dovodi do daljenjeg pada vrijednosti... i tako u krug dok ne propadne skroz. Je, u cijelom procesu difficulty pada pa održava minere na životu jer kopaju sve više i više, što opet dovodi do toga da je difficulty toliko nizak da se može kopati tisuće ETHa dnevno bez grafičke kartice, a limit ne postoji. Hiperinflacija = smrt coina, opet.
Tako da cijena ETH-a po meni mora ostati minerima profitabilna inače... neće biti dobro.
|
Malo ti tu racunica ne stima.
Kad cijena padne (a vec je u proslosti bila niza nego sto je sad(ispod 10 dolara je bio par godina pa nije propo neg oje narastao)) al je bilo manje minera) i kad rudari ugase minere oni koji ostanu ce bez ikakvih problema rudarit kao da se nista nije desilo . Problem ce bit cirka 2 tjedna dok se diff ne smanji i onda ko da ovih koji su odustali niuje ni bilo . tih par koji su ostali ce podmirivat cijelu mrezu bez ikakvih problema.
Sve sto tu spominjes za eth se sa btc desilo nekoliko puta u preteklo desetljece.
Rasto je pa je pao na niske grane al nikad nije propao jer uvjek ce bit zainteresiranih za rudarenje koji ce odrzavat mrezu. Nekom dolar dnevno nije dosta a bogami onom u Bangladesu ili Venezueli je to poprilicna zarada. KAd se krene u minus otresce se masa rudara koj ice rec sto je meni ovo trebalo i kad oni odu onaj tko je ostao vise nije u minusu.
Cijena coina ne ovisi o rudaru. Ne postoji minimalna cijena nekog coina(bar je ja nisam ni na jednoj burzi vidio do sada). Ak ga nitko ne zeli bu propal i to je to. Onaj ko kupuje odredjuje cijenu i nije ga briga kolko tebe kosta struja. Ti odredjujes prodajnu cijenu i nitko ti ne brani da je danas stavis na 1000$.