Citiraj:
Autor tiki66
Probaj tako da ne dodjeljuješ defaulte iz samih programa, nego iz Windowsa. Dakle Settings > Apps > Default apps. Tamo si promjeni default photo viewer i još dolje možeš klikati po ekstenzijama...
|
Opet mi neda da biram program koji hoću
Kažem OK skinit ću app (zadnja opcija), probam jedan besplatni photo viewer - ne otvara, probam drugi - dođe instalacija do samog kraja i neka pogreška, probam treći - opet pogreška piše (i preporuči restart). Restartiram, uspije instalirati app, međutim opet ga ne mogu odabrati u settingsima (isto kao u slici)
Citiraj:
Autor The Exiled
Probaj još iskoristiti ShellExView, FileTypesMan i ShellMenuView alate za sređivanje ekstenzija, odnosno dodijeljenih defaultnih programa.  Reinstalaciju/formatiranje Windows OS-a ostavi za kraj.
|
Da prostiš uopće ne kužim te programe (isti su) tj. gdje se biraju defoultni programi
EDIT
Rješeno, kako sam instalirao preko appa neki novi 3rd party program - kad idem na sliku nudi mi ga putem "open with" (basic photo viewer) među ovih 4-5 defoultnih što prikazuje, odabrem ga i stavim da uvijek otvara u njemu i rješeno. Dakle trebala mi je aplikacija koju windows "gotivi" da ju ponudi među ove 3-4, te da imam opciju da stalno u njoj otvara (što mi nije nudio za paint, 3d bojanje i sl. programe), dok od "choose another app" nije bilo meda. Uglavnom nabijem ih na kurac još i ovom zgodom
A ovaj besplatni kalkulator što sam skinio ne zna zbrajati