View Single Post
Staro 21.07.2018., 03:04   #575
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Revolver3844 Pregled postova
Jesi koristio programčiće za gašanje telemetrije i sličnih stvari ?
Npr. pada mi na pamet onaj anti spybot beacon il kako mu već ime.
Ja sam prije drkao po takvim procesima i na kraju uvijek to završi tako da se ili zblesiraju microsoft apps, update se ne instalira, download brzina kroz browser bude očajna, microsoft creation tool javlja grešku kad hoću downloadat ISO ili direkt na usb složit butabilan windows itd.
Znam da ima i onog trebaš znat šta smiješ dirat, ali ja sam gledao po kojekakvim tutorijalima sa neta i više puta sam pojeo govno i od tad samo pogasim kroz windows settings šta se da i tjt.

Ma ništa nisam ni pipnio. Firefox i witcher 2 je praktično jedino što sam koristio u tom periodu

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
PowerShell i CMD naredbe moraš pokrenuti s administratorskim pravima, a čak i ako se javlja greška, to znači da se određene aplikacije trenutno vrte/koriste u pozadini.

Obavezno restart nakon izvršavanja PS/CMD naredbi. S tim da ova...
Code:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
...vraća sve defaultne Windows 10 aplikacije.

U krajnjem slučaju, ako baš ništ ne pomaže, dobre alternative za ugrađeni image viewer su IrfanView i XnView MP.

Za kalkulator - Google, plugin za Notepad++, MS Excel, LibreOffice Calc, FreeOffice PlanMaker.

Ništa, komande ne prepoznaje ili ja radim nešto krivo, idem na alternativu

EDIT

Kalkulator riješen (neki basic s neta), ali i dalje problem sa fotografijama (bilo irfan ili xnview), asociram sa tim programom međutim uvjek izbacuje:

jpg ili bilo koji drugi format bude asociran s tim programom, no ovaj i dalje po svom. Kad idem ručno onda hoće (open with - ali samo ako odaberem ova 3-4 među kojima je paint, ako tražim manualno ne otvara s tim programima, a otvara kad seljoberski sliku mišem bacim preko ikone programa). Koji su to problemi Dođe mi da skršim windowse, al mi se trenutno neda

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 21.07.2018. u 03:48.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote