View Single Post
Staro 18.07.2018., 09:27   #11249
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vertikalni odmak u mom slucaju nema nekog utjecaja na boje, tv je u visini kuka. Svejedno, kada zelim potpuno uzivati u prikazu sjedim tocno u centru ili unutar +-10-15° na mojih 3-3.5m udaljenosti od tva (to je horizontalni pomak oko +-0.5m od centra)

Odmak od 20ak ° imho isto ne bi bilo lose, pogotovo ako gledas zemaljske kanale koji i ovako lose izgledaju. Na tamnijim scenama bi na dijametralno suprotnim krajevima ekrana mogao vidjeti naznake pojave tamnosive boje umjesto crne.

Medju mojih 10 zadnjih postova u ovoj temi ima i jedan o tome kako mi ne smeta promjena prikaza na va panelu. Prije sam imao ips i vidi se razlika, ali ne smeta me. Tv gledam i sa cca 5m pod cca 45° dok kuham rucak. Filmove (pogotovo mracnije) volim gledati iz sweetspota jer inace crna izgleda posivljeno i boje su malo isprane. Da opet kupujem tv i da opet postoji potreba da ce se gledati iz sirih kuteva opet bi isao na va panel zbog boljeg dozivljaja gledanja iz sweetspota.

Problem moze nastati ako imate sirok kauc na udaljenosti do 3m i volite se rasiriti po njemu, a istovremeno zelite uzivati u ljepoti prikaza. E tu nema puno mjesta za kompromis