Citiraj:
Autor gloginjaR
Pa ako sam sa tekućeg prebacio na coinbase, pazario cryipto, onda poslao na mjenjačnici i trejda dvi godine, i ponovo vrati na coinbase i napravim isplatu?!
Di je problem onda?
Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
|
Ne pišem ja pravila.
Prebacivanje novaca na exchange ne smatra se trenutkom od kojeg se počinje brojati, nego trenutak kada kupiš crypto.
Ukoliko u bilo kojem trenutku prodaš crypto za fiat (USD, EUR etc...), bez obzira što nisi povukao novce s exchange, prekida se period.
Teoretski bi trebali voditi svaku transakciju fiat-crypto i crypt-fiat, i računati porez na svaku putem FIFO metode.
Sve ovo teoretski možeš izbjeći da ideš iz BTC u USDT i nazad 2 godine, pošto su oboje crypto.
Ukoliko budem izvlačio novce nazad, s dobiti, platim i miran.
Porez ti je (IZLAZ-ULAZ)*(0,12*(1+PRIREZ)).
To se svede na 12-13,5% zavisi gdje ti je prebivalište što mislim da je korektno. Slično plate ovi što muvaju s karticama i isplatama na bankomatu kada uračunaju provizije i lošte tečajeve, a moraju se patiti da zaobiđu sustav.
Citiraj:
Autor Roberto
Institucionalni novac kuca na vrata i dugorocno za kripto nema straha. Tek slijedi mainstream adopcija, mi smo jos early adopteri. Moguce da nas zadesi i hiperbitkoinizacija kroz pet do deset godinaako se sve potrefi.
|

Ove cookie wisdom molim te nemoj tako olako prosipati. To su reklamne rečenice s letka za navlačenje novaka da popuše novce.
Slažem se s tobom da crypto ne tone nepovratno, i da će vjerovatno kroz godinu/dvije ponovno biti novi ATH, ali do tamo je grbav put.
Dno je negdje u rasponu od 1200$ - 4500$, nitko ne zna gdje osim ovih što crtaju grafove (cough Bitfinex cough). Niti poslije toga neće magično skočiti s te cijene na 20.000$ nego će vjerovatno umirati mjesecima pa lagano krenuti gore.
Pogledaj koliko je zadnji puta prošlo između ATH i probijanja te iste cijene, cca 3,5 godine. Otprilike 2 godine između dna i probijanja zadnje ATH, i onda je u manje od 8 mjeseci bio novi vrh, s tim da je u zadnjih mjesec dana skočio s 5800 na 20000.
Crypto je kockanje, gdje znanjem možeš ipak u dosta slučajeva dobiti kuću.