View Single Post
Staro 30.06.2018., 14:07   #5664
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor gloginjaR Pregled postova
Pa ako sam sa tekućeg prebacio na coinbase, pazario cryipto, onda poslao na mjenjačnici i trejda dvi godine, i ponovo vrati na coinbase i napravim isplatu?!
Di je problem onda?

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
Ne pišem ja pravila.
Prebacivanje novaca na exchange ne smatra se trenutkom od kojeg se počinje brojati, nego trenutak kada kupiš crypto.
Ukoliko u bilo kojem trenutku prodaš crypto za fiat (USD, EUR etc...), bez obzira što nisi povukao novce s exchange, prekida se period.

Teoretski bi trebali voditi svaku transakciju fiat-crypto i crypt-fiat, i računati porez na svaku putem FIFO metode.

Sve ovo teoretski možeš izbjeći da ideš iz BTC u USDT i nazad 2 godine, pošto su oboje crypto.

Ukoliko budem izvlačio novce nazad, s dobiti, platim i miran.
Porez ti je (IZLAZ-ULAZ)*(0,12*(1+PRIREZ)).
To se svede na 12-13,5% zavisi gdje ti je prebivalište što mislim da je korektno. Slično plate ovi što muvaju s karticama i isplatama na bankomatu kada uračunaju provizije i lošte tečajeve, a moraju se patiti da zaobiđu sustav.

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Institucionalni novac kuca na vrata i dugorocno za kripto nema straha. Tek slijedi mainstream adopcija, mi smo jos early adopteri. Moguce da nas zadesi i hiperbitkoinizacija kroz pet do deset godinaako se sve potrefi.

Ove cookie wisdom molim te nemoj tako olako prosipati. To su reklamne rečenice s letka za navlačenje novaka da popuše novce.
Slažem se s tobom da crypto ne tone nepovratno, i da će vjerovatno kroz godinu/dvije ponovno biti novi ATH, ali do tamo je grbav put.
Dno je negdje u rasponu od 1200$ - 4500$, nitko ne zna gdje osim ovih što crtaju grafove (cough Bitfinex cough). Niti poslije toga neće magično skočiti s te cijene na 20.000$ nego će vjerovatno umirati mjesecima pa lagano krenuti gore.

Pogledaj koliko je zadnji puta prošlo između ATH i probijanja te iste cijene, cca 3,5 godine. Otprilike 2 godine između dna i probijanja zadnje ATH, i onda je u manje od 8 mjeseci bio novi vrh, s tim da je u zadnjih mjesec dana skočio s 5800 na 20000.

Crypto je kockanje, gdje znanjem možeš ipak u dosta slučajeva dobiti kuću.

Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 30.06.2018. u 14:25.
Libertus je offline   Reply With Quote