Citiraj:
Autor The Exiled
Mislim da smo se krivo skužili  , jer daleko do toga da u tom postu hvalim AMD-ATi u odnosu na nVidiju. Tih nekolicina G92 modela mi je prvo pala na pamet bez nekog pravila, a tak jasno da AMD-ATi ima svojih bisera kad je rebranding u pitanju.
|
Pa može se reć da je taj rebranding postao neki standard u industriji i ne znam zašto se stalno potencira. Osobno ni ne vidim to kao nešto nužno loše, dok god se ne pretjeruje lol.
Citiraj:
Autor Gigi1
@Tole
neda mi se mlatit praznu slamu, ako mislis da je fermi dobra arch tu za mene prestaje sva diskusija.
A za cijene cemo vidjeti kroz koji mjesec 
|
Hah da, mislim da je Fermi bila OK. Imala je prednosti i mana, ali je daleko od zadnjeg smeća, pogotovo druga iteracija. Problem s Fermijem je što je kasnila 6 mjeseci zbog problema u proizvodnji jer je čip bio poprilično kompleksan + što je TSMC imao velikih problemas 40nm procesom. Dans kad netko veli Fermi odmah ide asocijacija na vruću i rastrošnu referentnu GTX480 i Jensena kako na njoj roštilja lol. Ali ajmo malo pogledat custom kartice, npr ova
MSI Lightning. Brža od referente, poprilično manje troši i nije ni blizu tako vruća. 25% brža od HD5870 uz 80W veću potrošnju. 80W je npr. razlika između GTX1060 i RX580, a to su kartice iste brzine. Eto malo za razmislit. Onda si imao GTX460, odlična price/perf kartica u to vrijeme, pogodila sweet spot $200-$250 dok je konkurentska hd5850 bila preko 300. Sa 2nd gen Fermijem je stiglo još poboljšanja, pa iako je AMD cijelo vrijeme držao perf/W (ni blizu ovoga što nvidia ima u zadnje vrijeme), nvidia je imala top dog karticu i bila konkurentna u svim segmentima.