Citiraj:
Autor Danijel00
Samsung 50MU6172, LG UJ634/5 ili UJ701v?
Tv bi bio prije svega za nogomet i filmove. VA ili IPS mi je vise manje nebitno
|
Sto se tice LG-ja umjesto uj 701v ja bi preporucio model uj7507 ako mozes negdje naci jer je nesto tanji tj djeluje efektnije. Sammy sa svojim vidljivim kutem poprilicno kvari zabavu. U principu na kakav primjerak naletis. Ips moze biti jako dobar ali ako pogodis panel sa malo boljim kontrastom i bez b.b. Ukoliko potrefis losiji sto nije nemoguce jer LG sara-uvjerio se,maramice u ruke placi.
Meni dobar ips ima bolji prikaz boja nego va i bolji je u ulozi pc monutora. Imao sam nedavno 40mu6402 i va panel tu zaostaje za ips-om kada se gleda zivopisnost boja. Posebno mi se nije svidjela zivost boja u mracnim djelovima slike gdje npr plasma ekran u takvoj situaciji demolira samsungov va. Vidljivi kut takodjer nije nesto s cim se samsung treba hvaliti. Medjutim,moguce je da ni taj moj primjerak samny-ja nije bio bas pun pogodak.
Svi koji hoce gledati domaci sd signal na samsung uhd televizorima mozda trebaju znati da se na samsungu ne moze iskljuciti overscan tj slika je uvjek zumirana po vertikali sto je mene zivcuralo pomalo