Citiraj:
Autor Doom
Turbo boost isključen kao i dodatna Nvidia kroz Optimus control panel.
Na forumima čitam da bi kao moglo biti zbog visoke rezolucije ( 3K display), ali nevjerujem da to može imati veliki utjecaj dok grafa nije opterečena sa pravim 3D-om.
|
Meni je intelica iskljucena na W530 i samo koristim nVidiu...

Ne sjecam se vise koji je bio razlog tome, vjerojatno neka igrica koju sam tada htio igrati pa mi ostalo tako... Ne bunim se, skroz mi je dobro i razlike nema, ionako je nVidija neopterecena vecinu vremena...
3K ekran inace oce jako opteretiti graficku... Imala je zena Yoga900 sa 3K ekranom i nikako nije bila zadovoljna kolko je brzo radio (i5 6th gen, 8GB RAM, 256GB NVME SSD), a i realno, radio je sporije nego T410 sa SSDom...
Citiraj:
Autor bertone
Ne znam koji su se vama procesori druge generacije jako zagrijavali, ali meni je i5 2520M u T420 hladniji od i5 3320M kojeg sam imao u T430. Osim toga sam sistem hlađenja je u T420 je po meni bolje napravljen i puno je tiši.
Kaj se pak tiče T530 i T540p i njihovih tipkovnica meni je osobno tipkovnica za T530 bolja i još bitnije backlit tipki je puno ravnomjerniji i manje probija sa strane no to je kao i sve vjerojatno stvar subjektivnog doživljaja 
Ne znam koliko se vidi na slikama pa procijenite sami no IRL kad ih gledam po noći na T540p na najgornjem redu baš izbija jako osvjetljenje (imao sam i bolje slike, ali će poslužiti i ove koje su mi trenutno pri ruci).
|
Imao sam i7-2620M na T520 i to je bilo nemoguce ohladiti ispod 85oC u full loadu...
Sto se tipkovnica tice, meni backlit totalno beskoristan i po funkcionalnosti se ne moze se mjeriti sa Thinklightom... Jedino ima beskorisni coolness factor koji mi je opet - neupotrebljiv... Upravo sam imao potrebu na komadicu papira nesto zapisati i Thinklight bi mi bio spas za to, a na ovom T440 imam samo backlit tipkovnicu...

Plus Thinklight je reflektirana svjetlost i osvjetljava cijeli prostor iznad tipkovnice, a kod backlit tipkovnice ako ju gledas pod odredjenim kutem, ubiju te LEDice kolko blijeste...
Citiraj:
Autor Doom
Da, stvarno šteta što nema USB 3.0, a i procesori druge generacije se pošteno zagrijavaju.
T540p tipkovnicu su malo poboljšali u odnosu na T530 zbog konkavnog oblika tipki, ali offset položaj sve kvari jer je po meni, potpuno neprirodan za 90% korisnika. Ni clickpad nije neka sreća 
|
Nema USB3, ali ima eSATA (T520 barem ima)...
Mislim da T540p ima offset tipkovnicu zbog numpada, ali T440 i X240 imaju normalne tipkovnice jer ne osjecam nikakav offset kad radim na 6-row od T440 i 7-row eksternoj koju koristim... Clickpad na T440 mi je totalno beskoristan u odnosu na touchpad kakav sam prije imao na X220, totalno 'renders me useless'...