View Single Post
Staro 22.05.2018., 14:50   #2080
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Znaju oni vodit biznis i mislim da su baš sa tim masovnim otpuštanjima preduhitrili nekakav pad ili pad rasta. Dakle to je bila ta mjera. Koliko vidim posluju i dalje odlično, te nisu procesori jedina stvar kojima se bave, ima tu još barem 8-9 područja, tako da cpu divizija i usere malo, ne znači da neće i dalje poslovati odlično

Što se tiče tvornica, ako se i bi išta događalo eventualno bi ugasili jednu-dvije i to je to, drastično smanjeni troškovi. Druga najizglednija opcija nakon te je spin-off kao GloFo i AMD, što the exiled kaže, dakle opet bi u stvarnosti "sami sebi" pravili. 100% je sigurno da nebi išli konkurenciji (tsmc i samsung), a pogotovo glofo. Recimo nikad nećeš vidjeti niti da se nvidijini čipovi prave u GloFo iako firma nije više dio AMD-a. Recimo kad je išla praviti gtx 1050 i 1050Ti na 14nm node umjesto 16nm TSMC, išli su kod samsunga, a ne GloFo (inače radi se o potpuno istom nodeu kod oboje).

Dakle intel kod GloFo je razina SF-a, prije bi se dogodilo obrunuto, da se intelovi fabovi spin offaju i da prave drugima, pa samim time potencijalno i AMD-u. To je negdje 100 puta izglednije nego ono. Naravno neće se ni to dogoditi, ali čisto da dočaram vjerojatnosti
Za GloFo sam prije koju godinu čitao da bi ih arapi rado prodali, ne znam dali to još vrijedi nakon deala sa IBM, no nije nemoguće da ih jednog dana kupi TSMC, Samsung ili čak Apple ako se odluči imati tvornicu.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 22.05.2018. u 15:06.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote