Zvuk je subjektivan. Ne znači ako dam x0 000 € za muziku, da će mi odgovarati.
Konkretno, stari ima par desetljeća iskustva u akustici, i kutije na slici gore je sam projektirao, a u 80-ima ih je koristio za razglas na plesnjacima.
Jesu li adekvatni za ovaj prostor doma, vjerojatno nisu. Pošto je sitničav oko takvih stvari, zvučnici su kroz godine mijenjali mjesto, nagib, visinu, lokaciju, svašta nešto...sad su tu gdje jesu i mir je.
Da mu ih maknem naprijed i par centimetara, skužit će.
Hoće li nekome drugome pasati takav setup. Vjerojatno neće.
No, takvi čuju zvuk preko jedne slike
Meni je, s druge strane, svejedno. Prošao sam i gluhih soba, i prostora za produkciju. Od Lisinskog, pa do manjih privatnika. U svakoj sve zvuči drugačije. U Lisinskom mi recimo neće (i nije) pasati zvuk (ne mislim na dvoranu), dok će mi u nekom malom sklepanom kućnom studiju pasati sve što čujem.
Ovo što sam sebi slagao je samo muzika odvojena od kompa jer mi zvuči bolje. Da, mogao sam kupiti bolju zvučnu, ali nisam zbog niza razloga. Zvučnici su ti koje trenutno imam i zadovoljan sam. Kad će biti prilike i više mjesta, možda ću nabaviti bolje. Zasad nemam mogućnosti
Gramofon mi zvuči jednako kao Dual + Shure kombinacija od starog, no možda veselje koje mi predstavlja jednostavno nadoknađuje razliku.
Vas par očito više vesele tehničke karakteristike i cijena, mene više veseli kad mi zvuk odgovara, pogotovo kad dolazi na što čudnije načine