U BIOS-u imaš 2 mogučnosti za ACPI(Advanced Configuration and Power Interface. Obično su to S1 (POS - Power On Suspend) i S3 (STR - Suspend To RAM). Postoje još S0 do S5.
Radi se o načinu spremanja podataka pri odlasku na Suspend. Da ne bulaznim dalje i eventualno napišem koju glupost, ti lijepo potraži ACPI specifikacije.
Kako sam ti ovo izvukao iz manuala ABIT ploče (blaženi ABIT), tako sam si i ovo prepisao. Tamo je krivi link za ACPI specifikacije pa ćeš morati sam potražiti.
Isključi sync mod na ploči za RAM i vidjeti ćeš da će ti memorija proraditi kao 333 (podesi to prvo). U sync modu ne može.
Ajmo slikovito. Pratiš u Ferariju jednog Fiću. Ferari može brže od 100 ali tada više ne idete sinkronizirano a mjeri se kada ćete zajedno stići na cilj. Koja je svrha da ferari dođe puno brže i tamo čeka Fiću. Takvo je razmišljanje nVidie. Samo što je kod nForcea to dosta brže od nesinkronog moda.
Kada sam rekao da je BIOS na EPOX-ici smotan, onda su me svi napali. Valjda nije dobro da se navikneš na ABIT. Ko da ti je prvi auto Mercedes i onda se više na slabije ne možeš priviknuti.