View Single Post
Staro 04.05.2018., 15:50   #1014
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ako ti ploca bipka nakon sto si izvadio RAM, onda je ploca ispravna... Ono sto tebe muci je graficka kartica... Ako je integrirka, onda samo ubodi neku dodatnu grafulju i probaj preko nje bootat...
Citiraj:
Autor elzel Pregled postova
Da, tako sam ja i mislio, kužiš, jer se radi o laptopu, sve je na ploči.
Točno ovo što je calypso napisao, ploča je OK. Zato sam ti i rekao da povadiš RAM module, jer je to najbrži način za vidjeti da li mašina ispravna ili nije. Ono što bih ti još savjetovao je to da provjeriš CMOS bateriju. To nije pravilo, ali sam iz osobnog iskustva primjetio da na nekim pločama prazna CMOS baterija rezultira sa ovakvim simptomima. Pokušaj je ili izvaditi ili obriši CMOS postavke jumperom (ako ga ima), i probaj još jednom. Ako ne, onda stvarno je grafička, probaj spojiti neku drugu ako imaš pri ruci (i naravno, ako model to omogućuje)

Update

Evo još par fotki od 486ice i poznatijih DOS naslova

Kontrast boja je potpuno pogrešan, ali to je rezultat slikanja LCD monitora u niskoj rezoluciji. A da i ne spominjem činjenicu kako ekran (kojeg koristim za testiranje, diagnostiku) ima grešku, crtu po širini.

A za one koji žele JOŠ više nostalgije, evo jedna audio snimka... Slobodno komentirajte ako prepoznate igru i/ili godinu
Attached Files
File Type: zip play-me.zip‎ (1.29 MB, 213 views)

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 05.05.2018. u 04:27.
  Reply With Quote