View Single Post
Staro 03.05.2018., 14:15   #40506
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Može se i sa jeftinim biciklama na kamenje
Potpisujem!

A sad my 2 cents:
Prateći ovu temu zadnjih par tjedana dolazm do zaključka da će se bicikli jeftiniji od 5000kn (novi bicikl) ili 3000kn (polovni) raspasti čim se sjedne na njih:
2009. godine sam kupio novi bajk za 2200kn (GF Tarpoon - najjeftiniji, vbrake, 3/7, altus oprema) kojeg sam dnevno vozio u prosijeku 40-50km (10km do posla i nazad, a ostalo po šumama, poljskim putevima i asfaltu po okolici Osijeka). Naravno potrošni dijelovi su mijenjani po potrebi (kazeta, osovina pogona, pogon, lanac, pakne, gume i td.). Sve zamijene dijelova i servisiranja obavljam sam (uz pomoć interneta).
Prije godinu i pol sam uzeo novi bajk, a ovaj prepustio burazu. Sad vozim Ghost Kato 1, koji je koštao oko 2600kn (opet jeftino smeće ).
Cestovni bicikl sa užim gumama nisam htio uzeti kao primarni bicikl čisto iz razloga što imam loša iskustva sa tramvajskim tračnicama i uskim gumama (uletio u utor tračnica sa posuđenim biciklom - srećom mala brzina je bila u pitanju pa nije bilo veće štete i ozljeda).
Ispričavam se ako je loše i nerazumljivo napisano, ali nisam mogao da ne napišem ništa.
Trenutni bajk: