View Single Post
Staro 30.04.2018., 09:45   #40485
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
ok dečki. povlačim se. radim s biciklima nešto više od 7 godina. radim samo to i ništa drugo. ljudi koji me znaju i koji mi dofuravaju bicikle na servis kažu da znam jako puno. možda oni griješe. možda i ne znam toliko, ali reći ću vam da niste u pravu pa da se složimo da se ne slažemo i idemo dalje.
back to gabre:
ako ima šanse da otraga staviš lančanik od 7 brzina to bi bilo super jer bi onda mogao staviti kvalitetniji mjenjački sklop (i mjenjači i ručice mjenjača i lanac). jedina opcija za zamjenu ručica mjenjača za 6 brzina ti je revo shift ili jeftinije izvedenice ručica. teoretski ovo što imaš na biciklu je 10 puta kvalitetnije od alternative.
za full pimp idealno bi bilo staviti kotač sa glavčinom u kojoj imaš npr 8 ili 11 brzina sa remenom (silence mode), a naprijed izbaciš mjenjač iz igre (makneš ga zajedno sa ručicom) i staviš jedan lančanik (shimano alfine serija). dakle 1 x 8 ili 1 x 11 sistem. uzmi to sve u obzir kasnije ako počneš guštati u vožnji i odlučiš se za "premium" feeling. osim što je nečujan, remen je praktički neuništiv i extremno jeftin za zamjeniti, a brzine u glavčini imaju ogromne omjere i gotovo su neuništive plus nema chainline-a niti šetanja lanca po mjenjaču i trošenja istog. e da: lanac za 1 brzinu je puno izdržljiviji od ostalih.
tizhu je offline   Reply With Quote