Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.04.2018., 20:19   #36164
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
pitanje u vezi popravka auta nakon saobracajke posto je prvi put da se stim borim

brat imao udes s mojim autom, nitko nije uzljeden
krivi drugi vozac koji iz sporedne ulice nije stao na stop i udario ga u bok
policija napravila uvidaj, i auto je sada kod lokalne slep sluzbe
drugi vozac koji je kriv ima kasko, ako sta meni to znaci, i u drugoj je osiguravacoj kuci

koja je sada dalje procedura
dali ja sada moram s tim papirima od udesa na njegovo ili moje osiguranje?
dali da pustam auto kod slep sluzbe, ili da ga dovedu do sluzbenog servisa, gdje bi htio da se servisira.
procjena se vrsi kada/gdje?
koliko cekam od MUPa papire tko je sluzbeno kriv

htio bi to sta prije rijesit, jer voznja autobusom mi oduzima previse vremena s rijetkim linijama za moje selo

Ako niste ispunili europsko izvješće tj ako nemaš podatke od krivca, odi odmah na policiju i reci da si imao prometnu tj brat, sa tvojim autom, dana tog i tog i da trebaš podatke od krivca kako bi mogao prijaviti štetu u osiguranju. Čim prije prijaviš štetu na osiguranje krivca, prije će se riješiti.
Trebaš: broj police osiguranja krivca i u kojem je osiguranju, broj vozačke, ime, prezime, adresu, oib, registarske oznake auta, marku i model auta, te ako vlasnik i vozač tog vozila krivca nisu ista osoba, trebaš i podatke od vlasnika.
S tim svime ideš ne u svoje osiguranje nego u osiguranje krivca i prijaviš štetu. Oni će ti reći može li procjenitelj izaći odmah i slikati tvoje vozilo, ako ne može odmah, mora izać u roku od max 7 dana.
Policijski zapisnik traži osiguranje krivca službenim putem, ti s time nemaš ništa, možeš ga tražit na policiji ako želiš radi sebe. Zapisnik se u normalnijim postajama čeka tjedan-dva, u nagužvanima u velikim gradovima i po mjesec dana (max što sam doživio je u splitu u 8om mjesecu u špici sezone, 2 mjeseca sam čekao zapisnik).
Auto vozi kud hoćeš, tvoj je, ali odluku o isplati štete ili popravku donosi osiguranje krivca tek nakon zaprimanja policijskog zapisnika. Dakle imaš 2 varijante popravka - ti plati popravak pa se naplati od osiguranja kad papirologija prođe, ili predaj auto u servis, daj im punomoć (ovlašteni svi rade sa 90% osiguranja) i oni se naganjaju onda dalje u tvoje ime, ti nemaš ništa s tim, samo dobiješ auto popravljen na kraju priče.
To što krivac ima kasko za svoj auto nema apsolutno nikakve veze s tobom.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
3000GT VR4 i 300ZX TT s početka/sredine 90ih su i dalje jako atraktivni auti.
Problem je što su užasno teški, a kad podivlja elektronika onda se možeš slikat.
Da ne spominjem kako je 3000GT tada imao AWD i AWS.
Uf, 300zx je isto mrak, to je od starog frend imao novo 91e, u blijedom sjećanju mi je jer sam još relativno klinac bio, ali je bio pojava. Lik je imao love na bacanje (nećemo u javnosti čim se bavio ), i shodno tome kraj 80ih do sredine 90ih je vozio doslovno čuda.
300zx, 840i, crx, calibra 16vT, 300ce 24v, itd., ko bi sve popamtio. I to sve redom nove aute. Strava u to doba, pogotovo ovdje u ovim krajevima.

Btw, do prije koju godinu, ne znam da li ga još uvijek ima, nisam mu se muvao kraj kuće već dugo , doktor iz K.Dubice je imao 300zx-a u mint stanju, uz ostale 'autiće' u voznom parku koje je mijenjao vrlo često, zx je godinama bio njegov show car za vikend vožnjice. Predivno nešto za vidit u takvom stanju nakon toliko godina.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 29.04.2018. u 20:25.
jopis je offline   Reply With Quote