Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.04.2018., 12:55   #36103
Blackman
Banned

Datum registracije: Mar 2018
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Čitaj malo bolje. Gledaš krive članke.

Jedno je kad je što zabranjeno (ZSPC čl. 82.), drugo je kad se vozilo diže (ZSPC čl. 84.).

Što se ne smije (čl. 82):

Vozaĉ ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:
....
10) na nogostupu i pješaĉkoj zoni,
...
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga ĉlanka, na mjestima iz toĉke 10. ovoga ĉlanka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom.

Kad se diže (čl. 84):

1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno:
...
3) na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz izmeĊu parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm)
Pa jeboga na to sam mislio. Dižu ako je manje od 1m. Za ostalo eventualno kazna ali opet nije baš da stalno pišu takvima. Više pauk radi nego te kazne.

BTW baš nedavno mi je bio prometni redar u kvartu radi neproposno parkiranih auta uz zgradu i onda mi onako lagano veli i da za naša označena parkirna mjesta može pisati kaznu jel su dijelom na zelenoj površini (a grad ih crtao, imamo čak i tablu samo za stanare) hahahha luda kuća
Blackman je offline   Reply With Quote