Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.04.2018., 11:16   #35926
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Vjerojatno se tako ponaša i 1.4. Zanimljivo je da je tvornička ugradnja plina, to može biti samo iz uvoza, kod nas mislim da ih ne prodaju. Ako je tvornička ugradnja, onda je valjda posložen da trpi plin - ventili, dosjedi, eventualno podmazivanje. Danas sam u PU poslovno pa ako se nađe vremena možda skočim pogledati. Iznutra ne djeluje nešto posebno. Koliko su uopće udobne KIE iz tog doba na otvorenoj cesti?
Pa onako, srednje. Udobnije od VW-a, ali npr. ja sam imao Citroen C3 s exclusive opremom koja je uključivala i ergo sjedala s dodatnom udobnosti. Kada sam sjeo iz citroena u KIA-u, kao da sam na beton sjeo. Ovako se navikneš, ali nije top udobnosti. Dulje vožnje, 300+km te dosta umori, pa se češće moraš istezati itd.

Osobno neću više nikada KIA-u. Unutrašnjost je bila najbolja u vrijeme kada smo mi uzimali ženi auto (pod najbolje, mislim oku najprimamljivije). U rangu do 100k kuna, uz Peugeot 206, ono smeće od AVEO-a, i još nekih auti koji su išli u taj cjenovni rang je KIA imala daleko najljepšu unutrašnjost. Ali pazi, kvaliteta plastike je prilično loša. Npr. komande na volanu škripaju kada pritišćeš. Bar su to mogli doraditi, tu se najviše koriste tipke i one su čak lošije kvalitete.

Ali moram pokucati, to su samo neke od sitnih mana. Mene ona služi već šestu godinu, redovni servisi, ulje svakih 10k km, promjenio sam kočnice i diskove baš nedugo, uz ove sitnice (izmjenu žarulja), ulje, filteri itd. nikakvih problema nisam imao s njom. Pukao mi feder jedino, to sam promjenio oba onda, ali to je sitnica.

Najveća zamjerka tog mog motora je da doslovce Varaždin - Zagreb - Varaždin (nekih 200km) ode trećina rezervara. Znači autoputom max 600km s full tankom (47L ima navodno rezervar). Moj citroen, 1.4hdi je išao i preko 900km s istim rezervarom.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.04.2018. u 11:21.
Mommistake je offline   Reply With Quote