Dobro, jel radi itko od vas išta kad stignete toliko nadrobiti za vrijeme radnog vremena
Citiraj:
Autor Old Iggy
Paaaaa, dalo bi se tako reći. 
Nego, upravo u drugom prozoru tražim rental, koji si ti uzeo?
(Naravno da će biti automatik.  )
|
Taj put sam prošao s kolegicom. Imao sam sreće pa sam radio s biserkom koja ne trpi buseve i avione pa je došla autom od Tennessea do NJ. Platio curi gorivo skroz nazad i odvozio cijeli put. Sretni oboje. Ja išao u Memphis, ona išla doma u Nashville.
Ako ti što pomaže, na Havajima sam uzeo rental, u Enterpriseu. Stara roza vozačka je prošla bez problema, internacionalnu nisam imao, iako su mi svi doma tvrdili da bez toga gore neću moći ništa voziti.
Uglavnom, nemam im što prigovoriti. Auto super (manualac, naravno

, uvjeti super, cijena super. Jedino što nije bilo super je manjak parking mjesta u Honolulu i cijena garaža, ali to te vjerojatno ne zanima
Citiraj:
Autor Gabre
1500km u automatiku je nista. Ne mozes donositi sud na temelju par dana voznje. Automatik je medju Top5 izuma auto industrije.
I kako sam gore pisao, nitko ti ne brani da ne kocis lijevom a desnom gasiras. I meni nekad dosadi samo desnom sve raditi pa se prebacim.
Naravno da smijes staviti automatika u ler na semaforu.
|
Reci ti kaj hoćeš, meni je to živa muka bila i jedina vožnja od koje se ne sjećam skoro ničeg. Ženska je bila na energetskim napicima cijelo vrijeme, a ja sam vozio. Ubio me taj automatik i taj put toliko da se sjećam kretanja i izbjegavanja drveća (uragan Irene je pogodio noć prije), stajanja na dvije benzinske i parkiranja u Nashvilleu. Gore iskustvo vožnje od toga jednostavno nemam. Grozno nešto.
Citiraj:
Autor adaksinjo
jedan frend razmislja na slican nacin i prije svakog znaka STOP ili semafora stavi u ler, kotura se tih par sto metara i onda po kocnici. povraca mi se od same pomisli da to ponovo moram prozivljavati svaki put dok se s njim vozim jer brate mili, toliko trzaja, naglih kocenja koja vozac ne osjeti kao ostali putnici u automobili... ne velim da stavljanje u ler tjera na povracanje, ali vuce za sobom druge stvari koje ne radim i ne volim.
daj mi molim te zdravoseljacki objasni prednosti, odnosno razloge stavljanja u ler usred voznje "po ravnom". ne trolam, nego me stvarno zanima jer mi tako nesto nikad nije palo na pamet.
i btw, mislio sam da kocenje motorom podrazumijeva micanje noge s gasa i smanjenje broja okretaja, a ne stavljanje u ler.
|
Pa, ako vidim crveno na idućem semaforu, procijenim situaciju. Ako vidim da mogu izbaciti u ler i da bez kočenja (ili s minimalno kočenja) mogu doći do auta ispred sebe, ubaciti u drugu i nastaviti voziti, onda to i napravim).
Ako mi se u međuvremenu ranije upali semafor i vidim da ekipa kreće, ubacim u drugu ili eventualno treću i držim tempo s ovima ispred.
Posao mi je takav da obilazim poslovne partnere od Rijeke do Osijeka (a ima ih bome brdo), no najviše vremena provedem u Zagrebu po Slavonskoj i po obilaznici. Najbolji prijatelj mi je tempomat. Gorivo ne plaćam, pošto imam službeni auto i za privatne potrebe, tako da me taj dio ne zanima ni 0.5%. Jednostavno ne želim provesti dan sa "stani-kreni" pa vozim tako da imam što manje toga. Kog živcira, ima drugu traku, pa nek juri od semafora do semafora.
Citiraj:
Autor adaksinjo
hvala Šerloče, ali pitao sam Ivana da objasni konkretne prednosti, odnosno zašto to radi jer mi to nije jasno
ma koga briga jel troši 1l po satu ili 1l na xx km, ako je "smanjena" potrošnja glavni razlog stavljanja u ler ili pazi ovo, gašenja motora na nizbrdici  onda si propucajte koljena i auto vam doslovno neće trošiti gorivo.
e vidiš, i ja, ali ne stavim u ler nego maknem nogu s gasa i polako šaltam prema dole i zaustavim se na semaforu s minimalno kočenja. dottore na aparatima 
|
Evo, imaš prednosti gore. Glavna prednost je što se ne živciram oko toga hoće li se netko ubaciti ispred mene i oko ostalih gluposti. Možda zato u 31. godini nemam nijednu sijedu

Kad vidim da je crveno ispred, ili ostanem u trenutnoj brzini skoro do kraja i kočim motorom, ili šaltam niže, pa pred kraj čak i u prvu, pa je potrebno samo stisnuti kočnicu da se auto zaustavi na mjestu.
Hoću li doći na cilj 2 ili 3 minute ranije, apsolutno mi je svejedno. Kad se vraćam doma s posla po najvećoj gužvi, samo pojačam muziku da ne slušam trubljenje i psovanje kroz prozor.
Ekipa se trga prebacujući iz trake u traku, na kraju dođemo jednako. Život je prekratak da bi se čovjek živcirao.
Što se auta tiče, pazim ga kao da je moj, ali svejedno automatika ne bih uzeo da mi ga ponude kao sljedeći službeni. Prema dosadašnjim iskustvima, ne dijelimo iste ideje kad treba u određenim situacijama promijeniti brzinu gore ili dolje.
Svaka čast umjetnoj inteligenciji i softveru, ali ne može predvidjeti baš svaku situaciju i ono što bih ja htio napraviti u njoj. Dok nemam punu kontrolu nad autom, hvala, nije za mene.
Semi auto - da
Full auto - ne