Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.04.2018., 11:12   #35784
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Blackman Pregled postova
A da ti rikne automatik onda ti je trošak pol auta. Skoro.
Ovo je na razini priče koju sam slušao kad sam tražio da mi auto ima pogon na sva 4: "kad ti odapne, a odapet će, naši ga ne znaju servisirati i morat ćeš u Sloveniju ili Austriju i platit ćeš to puno i srać, truć, srać...". Isto je bilo i kad sam umjesto "provjerenog" V6 TDI-a od 150 KS rekao da slobodno stave četverocilindrični PD od 130 KS: "to ti je novi neprovjeren motor, hrvatsko gorivo će zablokirati mlaznice koje su jako osjetljive, a onda ćeš platiti 15 tisuća kuna zamjenu mlaznica koje ćeš opet morati mijenjati jako brzo, i to ti je sve jako skupo i srać, truć, srać..."

Skoro 17 godina i 408 tisuća kilometara kasnije, pogon i PD mlaznice se drže kao i prvog dana. Da me je bar netko pametan upozorio na prednji ovjes, nosače motora i hrpu drugih malih stvari, ali "neee, to ti je kao tenk, Švabo je to za sebe radio...".

Ako naletiš na neodržavani auto kojem je budala vadila mast, naravno da ćeš imati trošak. Ili ako jednostavno nemaš sreće, postoji ista razina vjerojatnosti da ćeš ga skucat u prvo drvo kao i da će ti odapet automatik.

Dobar automatik bi uvijek izabrao pred bilo kojim i bilo kakvim manualcem. Ameri možda jesu za neke stvari blesavi, ali po pitanju automatika su potpuno u pravu. Mijenjanje brzina je jedna stvar o kojoj zbilja ne trebam voditi brigu.

Usput, potpis na ovo što je Gabre napisao, svaka mu stoji.
Garro je offline   Reply With Quote