Imali smo raspravu o toj vijesti, samo jbga na vega temi.
Čak poslovno gpu divizija ne stoji loše, marketshare im je najbolji što su imali u preko nekoliko godina (naravno zbog mininga), ali je ovako žalosno u ostalom (starost arhitekture, high end, dostupnost, cijene). Jednostavno se znalo da za ovu godinu nemaju ništa novo, šta god nvidia izbaci na ljeto pojest će ih.
Nije mi jasno koji kuki nisu izbacili vege sa manje CU. Znam da jebe mem kontroler odnosno da je hbm2 skup, al znam i da su prizvođači memorije rekli da 4gb hbm2 ima na lopate još prošle godine. Kom su to štancali i za što? Dakle ne moraju ići na 8gb, ako je nvidia mogla isfurati 3gb ddr5, valjda bi i oni mogli 4gb hbm2 ne mainstreamušama.
Nebi oni s tim bog zna što profitirali, ali sigurno nebi bili na gubitku, mogli su s tim malo zabavit mase do navija.
Što se tiče navija - nisam siguran. Za ryzen sam bio siguran da će biti pogodak i veliki hit, za navi to ne mogu reći, ne znam što da mislim, ali gpu divizija ima težeg konkurenta. Točnije ne vjerujem u njihov high end, u mainstreamušama vjerujem mogu napraviti barem solidan, ako ne odličan posao.
Nego kad smo kod toga, ima nešto na temu navija -
AMD Navi Mainstream GPU Rumored to Have GTX 1080 Class Performance – Nextgen Architecture is The “Zen” of GPU