Tema: Iskon
View Single Post
Staro 11.04.2018., 20:04   #4875
mitra
Premium

mitra's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Odustao sam od Iskona.

Iskon internet koristio sam skoro 2 godine u Puli, bio sam vrlo zadovoljan omjerom cijene i usluge, nisam imao nikakvih tehničkih poteškoća te sam nakon preseljenja u Rijeku nastavio koristi njihovu uslugu.
Uskoro nakon preseljenja počela mi je pucati dolazna veza, od 10 pucanja njih 9 je bilo isključivo u poslijepodnevnim satima. Jutarnju smjenu bi uredno odradio iz stana, cijelih 8 sati spojem na VPN od firme i bez ikakvih pucanja dolazne linije. Ali čim dođu poslijepodnevni sati - od 16h pa nadalje, moja dolazna linija poludi i krene pucati. Ovo je veoma frustrirajuće kada radim popodnevne smjene iz stana....
Ljubazna služba za korisnike me je uvjeravala da je problem u telefonskom kabelu, savjet je bio da kupim novi kako bi bio skroz kompatibilan s routerom ali naravno njihov savjet nije pomogao.
Nakon moje ponovne reklamacija poslali su tehničara, malo je prčkao po razvodnoj kutiji u hodniku zgrade, prastare žice su kao pregorjele, on je ih skratio i nanovo spojio.
Ovaj izlazak na teren nije riješio pucanje dolazne linije, nakon samo mjesec dana dolazi mi isti tehničar na intervenciju. Ponovo provodi neko vrijeme oko razvodne kutije, pa moja utičnica u stanu, vrši mjerenja i govori mi ja postoji neko zagušenje unutar 5 metara oko stana. Pretpostavlja da je problem u mojoj telefonska kutija u zidu u kojoj se spajaju žice iz stana s onima iz stubišta. Ja tu kutiju nemam nigdje u stanu, moguće je da je zazidana ali i sam tehničar nije je mogao pronaći svojim mjernim uređajem.
I tako je ta intervencija završila bez da je išta konkretno odrađeno, dobio sam savjet da probam sam pronaći kutiju i pregledati je.
Naravno ne pada mi na pamet razvaljivati stan u potrazi ta kutijom, šaljem zahtjev za prijevremeni raskid ugovora, navodim da nije u ok da se na temelju pretpostavki krivnja svaljuje na moju instalaciju.
Glatko su odbili moju reklamaciju, poslao sam i naknadni prigovor ali sve je bilo uzaludno.
Sva sreća da ugovor s Iskonom istječe krajem 4.mjeseca, u medjuvremenu sam saznao sam da tcom ima sprovedenu optiku u mojoj zgradi pa sam fino odlučio preći kod njih.
Preko kompare.hr ugovorio sam slijedeću ponudu: 169kn MAX2 paket, optika znači s brzinom 35-50mbit download i 7-10mbit upload + telefon s 1000min prema mobilnim mrežama i neograničeno prema fiksnim linijama (Ovakva ponude ne postoji na tcom stranici). Čim službeno istekne ugovor s Iskonom onda cu az 30kn povećati brzinu na 200mbit
Proslio tjedan dosao tcom tehničar, sve fino instalirao u stanu i sad sam na optici.

Zadnje izmijenjeno od: mitra. 11.04.2018. u 20:15.
mitra je offline   Reply With Quote