View Single Post
Staro 10.04.2018., 15:25   #1
papi_ajnc
Registered User

Datum registracije: Apr 2018
Nasumično rebootanje

Pozdrav, u zadnje vrijeme mi se dešava da mi se pri normalnom korištenju PCa on odluči sam od sebe naglo restartati, tipa kao da držim tipku za restart. U tim trenucima kada se to desi ne radim ništa napredno na njemu, ovaj PC mi služi za učenje i slične operacije, ne za nikakvo gejmanje.

Provjerio sam žice na tipci za restart koje nisu kratko spojene ili u nekom problemu, provjerio sam napone na napajanju koje je u svim normalnim i prihvaćenim granicama, temperature PCa su mi također u dozvoljenim područjima što pratim preko softwarea SpeedFan. U trenutku registracije na forum me čak iznenadio i jedan BSOD sa stop codeom: SYSTEM SERVICE EXCEPTION i oznakom pod what failed: win32k.sys. Također mi se ovo prije nije dešavalo, danas sam mjerio napon napajanja te mi se tek poslije toga to događa, je li možda povezano nekako s time?

Restartanje se događa nasumično, nema pravila kada će se desiti i može proći izvjesno vrijeme između 2 restarta a može se i desiti 2 puta u jednom danu čak.

Prvo sam mislio da je napajanje u banani te sam ga zato i mjerio ali pošto mi daje normalna očitanja onda izgleda da nije do njega.

Nemam više ideje što napraviti ni što mjeriti i testirati pa vam se ovdje obraćam uz nadu da ćete mi znati pomoći otkloniti kvar.
papi_ajnc je offline   Reply With Quote