View Single Post
Staro 10.04.2018., 00:07   #2012
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Joj, kak se vi djeca cudite normalnim stvarima ko pura dreku.

Ne hladis nuklearni reaktor nego procesorcic od 200W, sto em nije Bog zna kako strasno, em nije nesto spektakularno novo (pa Itanium Montecito se prije 12 godina penjao vrlo blizu 200W pod takzovanim "maximum thermal design power" rezimom), em nije nesto sto ce brinuti tebe i mene jer koji ce ti moj takvo nesto pod nogama, to buci i zuji negdje daleko i na sigurnom.

Na kraju krajeva, svaki posteni CPU koji drzi do sebe, pocevsi od srednje klase Power unazad 10-15 godina, se ionako hladi vodom.
Ma nisam se dobro izrazio, nisam mislio na servere i takvao okruzenja, referirao sam se na TR4 i usporedbu s njim, a ovaj je jos veci (povrsinom). Kad se vec doticemo, koliko ja znam TR4 i nije serverski CPU, zbog kojeg su svi iole poznati proizvodaci hladnjaka morali raditi kompletno nove serije hladnjaka, jer je bio sok kad su predstavili proc A5 velicine . Iskljucivo sam pricao o velicini povrsine za hladenje, koja je ogromna, ne o TDPu. Ako ovaj xeon bude moguce ubaciti na "normalne" consumer grade maticne ploce, socket ce bit gornja polovica ploce
JuiceBox je offline   Reply With Quote