Citiraj:
Autor Odinarius
XD modeli od Sonya su iz 2016. 2017 modeli su XE, a ovogodišnji (najavljeni, ne znam jesu li i u prodaji) su XF. Dakle pazi što kupuješ!
Kući sam imao 55" XE8096 (ista stvar kao i ova koju spominješ) i mijenjao sam uz nadoplatu za 55" XE9005. Razlog je što ima IPS panel koji ne radi dobro u mraku, pošto se svjetlina ne može dovoljno spustiti da bi prikazao pravu crnu. 9005 s VA matricom u principu nema tih problema, bolja matrica i dimming.
7005 nisam probao kući, ali ako se ne varam po brzom pregledu na internetu, razlika je u smart tv sustavima (android kod 8). Ako ti trebaju, idi na seriju 8, ako ne (jer imaš spojen PC ili namjeru kupovanja media playera, što je sasvim dobra ideja jer su ažurniji i moćniji od ugrađenih sustava, ako dobro odabereš) onda je vjerojatno dovoljna i serija 7.
I naravno, 55" je puno bolje od 49".
|
E hvala ti na odgovoru.
Prvo ne znam da sam toliki strucnjak da bi me smetalo to sto je ips i koliko je crna bolje prikazana na VA panelu.
Bravia serije sam dosta puta procitao da ih hvale ljudi i da su to dobri televizori.
A sve sto gledam ce ici preko hard diska,kakav smart to necu ni koristiti,a sto se tice spajanja pc-a za to postoji steam link.
Mene iskreno ovo najvise vuce radi cijene tj.ponude koje imam za ovo.Sad ce i prvenstvo tako da ce bit snizenja sigurno,samo sto ovaj 55" prelazi debelo mojih planiranih 6000kn,je i 49" kad bi ga u redovnoj ponudio uzimao s tim da vamo jos dobijem sony smart 32" kojeg mogu prodat bar za 1200kn i dobar sam opet.
I evo kod nas gledam i nije mi jasno xe koji je god dana noviji jeftiniji od xd koji je 2016g,sad stvarno ne kontam zasto.