Citiraj:
Autor 1v@n
Nije razmišljao u tom trenutku o tome, nego samo da ne želi čovjeku ostaviti ni najmanji trag na autu, pa eto... Hoćeš biti pošten, ispadneš jeben. 
|
Znam, nije jedini, imao sam najmanje 20ak takvih slučajeva u 15 godina, i vjeruj mi, od tih 20ak, pola je odmah prve godine uzelo zaštitu bonusa kad je uvedena 2013e.
Citiraj:
Autor 1v@n
Ja o tim osiguranjima pojma nemam, nit želim imati. Dok god nemam ništa na sebe, mir i dobro 
|
A gle, ne znam koliko godina imaš, ali ne možeš vječno nemat odgovornost prema posjedovanju
Citiraj:
Autor 1v@n
Zvao je kompare.hr da se raspita o prelasku negdje drugdje uz osiguravanje i svih stvari u autu (često koristi auto i u službene svrhe, a onda to znači i brdo skupe mjerne opreme). Koliko sam načuo iz druge sobe, nitko ne nudi osiguranje stvari u autu koje bi pokrilo eventualna oštećenja takve opreme u slučaju sudara.
|
Stvari u autu se ne mogu osigurati u hr još uvijek u sklopu ao police ili kasko police, ali se mogu osigurati na drugi način, kao polica imovine-osiguranje stvari. Raspitaj se o tome. Kod ovih 'mojih' se mijenjalo dosta toga u osig. imovine unazad godinu dvije pa nisam više u tom vidu osiguranja 'potkovan', ali prije je bilo ako uplatiš skuplju varijantu police imovine da su stvari osigurane i u pokretu i u osiguranoj imovini/nekretnini.
Citiraj:
Autor 1v@n
Koliko sam ja shvatio cijelu priču, na kraju ispada da je najbolje imati najjeftiniju i najosnovniju policu, pa muko moja pređi na drugoga 
|
Muka nikad ne prelazi na drugog jer opet ti tj vlasnik police ispašta ako policu nije 'proširio' zaštitom bonusa ili sličnim 'stvarčicama'. Da bi se vratio 3 koraka, treba ti 3 godine, npr polica od 1000kn sa 50% bonusa, vraća se tri koraka natrag, što izgleda ovako - (sorry na dužem postu) 50 imaš-padaš tri natrag 45-40-35%. Cijena police za tih 15% bonusa raste za cca 400kn prvu godinu, 200kn drugu godinu, 100kn treću godinu. Znači cca 800kn si izgubio jer si nekog malo ogrebao na parkingu. Skuplje police logično imaju veću razliku u tome koliko gubiš zbog unazađivanja bonusa. I to je ako si u te tri godine ostao samo na tom jednom 'grebanju'. Ako napraviš još jednu nezgodu, ideš još 3 koraka unatrag, pa ta polica od 1000kn više nije 1000 nego 1700kn. Pa dok se vratiš na 1000kn, to je onda ne 3 nego 6 godina. A štete se vide u svim osiguranjima, one fore da prijeđeš iz jednog u drugo pa se šteta ne vidi i bonus ti ostane, ne pale odavno. A kako rekoh, zaštita bonusa je cca 100injak kuna godišnje i ne razmišljaš o takvim p..darijama.
Da ne idem u krajnost pa spominjem ekipu koja ne želi osigurati ni vozača i putnike kako bi dobili što manju cijenu police, pa onda kad naprave prometnu pa ih putnik iz njihovog auta tuži za nemale cifre, nerijetko u desetcima tisuća kuna, za teže tjel.povrede, onda kuknjava šta je meni ovo trebalo. A ušparao 60-90kn na godišnjoj bazi....