Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.04.2018., 19:18   #35514
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Mucica, jel mi pričamo o budućim izvedbama ili standardnoj verziji koja je dolazila uz A6?
Dakle ne pričam o S6/RS6 niti o kasnijim TFSI izvedbama.

Sve što hoću reći je da pretjeruješ kao i obično.
S6 C5 je i dalje audi a6 c5, afaik, i i dalje s kraja 90ih, i dalje je SERIJSKI automobil, pogonjen istim tim 4.2 V8 motorom koji NIJE tfsi.
Dakle, ne pretjerujem, pogotovo ne 'kao i obično' s čim si najašio na mene koji nisam postao 2 godine po forumu do nedavno.
Ili hoćeš reći da je potrošnja amera od 4000-5000ccm i V8 sa za to doba apsolutno svim komponentama motora zaostalim naspram europskih auta bajka? Dakle, ne potrošnja s wikipedie, nego real life potrošnja.

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
De negdje tog talijana da vidim o cemu pricas. Korejanac nije neka sreca jer voli visoke okretaje i ako hoces >>ići<< moras u visoke okretaje, no ne me zezati. Unazad par godina sam fest po autoputu, medugradske i gradske voznje, gdje god je trebalo ubrzanje - ide kao ostatak ljubimaca koji su 5+ godina mladi.

Izravna usporedba je grande punto, 1.4 od frenda koji je isao losije, trosio vise i imao veći ajnšlus . I sto su krepavali dijelovi koji su odvezli duplo manje kilometara (alternatov, amortizer itd).

Jest cudniji za voziti korejanac, slazem se, jer je drugacija getriba od deeeebele vecine europljana. No kako vec gore rekoh - teraj prema visokom okretaju, nema gubitka ubrzanja vec fino konstantno dernjacenje motora i gomilanje brzine.

Gle, ja sam Tempru imao 2.5 godine, Accent je još kod snaje. Dakle ne pričam ti o nekom slučajnom susretu s accentom nego o 10ak odlazaka na more, što autoputem, što kroz bosnu. Na autoputu, dok je idealno ravno, accent je marginalno brži, čim krenu uzbrdice, auto je mrtav i nabijanje gasa ide dotle da moraš držat pun gas 3.a-4.a da bi jedva jedvice zadržao 80-85kmh brzinu na koju padne kad dođe prava uzbrdica. Primjer ti je cesta sanski most-bosanski petrovac-drvar kojom prolazim 4x godišnje, accentu doslovno pada brzina naočigled bez obzira na gas do poda. Ni gašenje klime mu ne pomaže , tempra ide tj išla je s upaljenom klimom bez problema, 2 čovjeka u oba auta i jednaka prtljaga, gorivo natočeno na istoj benzinskoj svaki put.