Citiraj:
Autor ShebY
Za ove spike "moji poznanici kupili polovno pa se zajebali".
Imajte na umu blakanski mentalitet kupovanje auta iz vag grupacije sa 300-400-500k km i takve gluposti.
I da većina ljudi nezna prepoznat jel auto ima 300-400k kad jeskinuto na 120k (bubam) ili da je auto imao karamblo.
I onda kukulele popravaka i troškova.
Po menije je najbolja neka sredina između ove gore spomenutih auta/slučajeva i nove dačije od 110k kuna (pobogu).
EOD od mene na ovu temu 
|
Iako si EOD na temu, idemo na malo matematike
Netko je kupio ovi auto i prodaje ga nakon 3-4 godine, a auto je napravio recimo 80 000 km... i to platiš recimo 100 000 - 110 000 kn.
Znači prodao ga je taman kad je istekla tvornička garancija, prodao ga je taman kad je gume potrošio skoro do kraja, prodao ga je taman kad je došlo vrijeme za prvi veliki servis... i koliko će tebe sad kao kupca doći novi komplet guma i veliki servis i možda popravak još neke sitnice... e pa to dodaj na onih 100/110 k kn.
Sa druge strane za 115 000 kn kupiš S-Crosa sa kojim dobiješ komplet zimskih kotača, imaš tvorničku garanciju od 3 ili 4 godine (treba provjeriti koliko je točno) i slijedeće četiri godine imaš samo redovne servise koji su oko 1 000 kn u prosjeku.
I na kraju kad sve zbrojiš, nakon četiri godine ti je rabljeni auto star 7/8 godina i troškovi održavanja počinju rasti jer se trebaju mijenjati potrošni dijelovi zbog starosti ili imaš četiri godine star auto kojeg si kupio novog i koji će još barem četiri godine voziti bez prevelikih ili nenadanih ulaganja zbog zamora/prirodnog starenja materijala i najveći izdatak će ti biti kupnja novih setova guma.
... jbg, moja matematika je ipak na strani novog auta