Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.03.2018., 08:00   #35174
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Tu Daciju ćeš ionako prodavati za 5 godina kad skužio koliko si izgubio i da dobiš nešto još za nju dok vrijedi.
Posebno ako si auto uzimao na rate.
Sto ako kupujes nov auto i planiras ga voziti 10-15 godina (u skladu s ocekivanom godisnjom kilometrazom, neki realni broj, do ajmo reci 150-200k km u zivotnom vijeku auta)? Otplatis ga relativno brzo (kesh ili 3 rate npr) i jos ga sljedecih godina koristis i servisiras uz nadu da ti auto ne ispadne zla sreca pa imas konstantne glupe kvarove s njim. Kupis ga da ti sluzi, a ne da ga jednom prodas, pa dokle ide ide. Ako ide vise od 200k tim bolje.

Kad sam uzimao polovni auto svi nesto govore amortizacija, ovo ono... Posto sam za auto stedio sa strane, nisam si izbio nista iz usta, ustedio sam i dao taj kesh. Da ga sutra razbijem i prezivim ne bi na to gledao kao trosak jer me u tom trenu i godinama koje slijede taj auto nece nista kostati (ide ravno u smece). Za 10 godina dok jos budem vozio isti auto on me nis ne kosta, ali me kosta odrzavanje i na to sam pristao cim sam odlucio uzeti auto. Kao sto farbas stan, apgrejdas komp, placas rezije, tako i auto - imas "gubitke" koji ti omogucuju drukciju kvalitetu zivota. Kada ga odlucim prodati meni ce te pare biti samo plus, tj instant zarada, a ne zakrpa za neku davnu investiciju.

Ekonomski gledano ovo moje razmisljanje je krivo, ali ekononski gledano nisam d.o.o nego covjek koji zeli voziti auto